Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/8

Anders Alfredsson sköt Alingsås till SM-final

Ett het semifinal mellan två av Sveriges bästa lag, Sävehof och Alingsås. Det vimlade av svenska toppspelare på planen. Snacket efteråt handlade om en 21-åring från Uddevalla.

När den fjärde semifinalen mellan Sävehof och Alingsås spelades under onsdagskvällen vimlade det av meriterade spelare i båda lagen. Hemmalaget med tidigare proffsspelarna Jonas Larholm och Per Sandström. Dessutom Kroppsfostrade Olle Forssell Schefvert som redan är klar för tyska Bundesliga till nästa säsong.

I Alingsås finns tre stycken från den svenska VM-truppen. Och så har de Anders Alfredsson.

Då ordinarie vänsternian Felix Claar skadade sig i första halvlek fick den relativt oprövade 21-åringen från Kropps kliva rakt in i semifinalhettan.

– Jag fick ta mer ansvar och det är klart att det var nervöst med en finalplats på spel. Det gick hyfsat bra, säger Alfredsson dagens efter att Alingsås slog Sävehof med 33-27 i Partille arena.

När han säger "hyfsat bra" så är det en underdrift. Han gjorde fyra mål och drog även ett tungt lass i försvaret under matchens avslutande 45 minuter.

Alingsås tidning skriver: "... Anders Alfredsson klev fram ur en roll i skymundan och storspelade när det som bäst behövdes."

– Jag är riktigt imponerad av det Anders går in och gör, inte minst bakåt. Han har inte mycket rutin under bältet men det syntes inte i dag, säger Alingsås tränare Mikael Franzén till klubbens hemsida.

– Jag är jätteglad att det funkade så bra. Jag fick till skotten med bra timing och då är det svårt för försvaret med tanke på min längd. Sedan har jag hjälp av bra medspelare i båda anfall och försvar, säger Anders Alfredsson själv om sin egen insats.

Tidigare i vintras har Anders Alfredsson mestadels spelat med HP Alingsås, AHK:s farmarlag. I januari mötte han sina gamla lagkamrater i Kropps och berättade om handbollslivet för Bohusläningen.

Läs mer: Alingsås har gett tyngd till Alfredsson

Nu väntar en dryg veckas matchledigt innan Alingsås avslutar säsongen med SM-finalen i Malmö arena den 27 maj. Semi 4 mellan Ystad och Kristianstad där bortalaget har 2–1 i matcher spelas på torsdagskvällen.

– Jag var där tillsammans med Kropps för tre år sedan och kollade finalen när Alingsås slog Lugi och vann SM-guld.

Att se finalen på läktaren kan såklart inte mäta sig med möjligheten att spela den. Med tanke på Anders Alfredssons semifinalprestation bör han ha stärkt sina chanser att uppleva den från planen.

– Det är det största som hänt mig i min handbollskarriär. Det blir en ofantlig upplevelse. När jag skrev på för Alingsås hörde jag om planerna och målet var solklart att gå till SM-final och vinna guld. Vi har fått slita varje match och det gick knaggligt ett tag men nu är vi en bit på vägen.