Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lina Barksten spelar stundande säsong i Bjurslätt/Torslanda.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Barksten valde konkurrent

Lina Barksten spelar allsvenskt den här säsongen – men inte i Kroppskultur.

Lina Barksten var nästan klar för Kroppskultur. Men hon tänkte om – och skrev på för Bjurslätt/Torslanda.…– Just nu funkar det inte, säger Lina om sitt val.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I slutet på förra veckan spikade Kroppskultur A-truppen för kommande säsong. Med fanns Kajsa Barksten, som vänder hemåt från två säsonger i nyblivna elitserieklubben Hellton. Kropps hade även räknat med systern Lina som tränat med Kropps under försäsongen och spelat ett flertal träningsmatcher med sin nygamla klubb.

– Jag hade nästan valt färdigt. Det kändes jättebra i gänget och jag trivs verkligen när jag är där, Men jag kände också att det inte funkade riktigt att pendla. Det försvinner för mycket tid och jag kunde inte få någon reseersättning och det är rätt dyrt att plugga, säger Lina som är bosatt i Göteborg och kommer att studera i Trollhättan.

U20-världsmästaren kommer istället att spela för seriekollegan Bjurslätt/Torslanda.

– Jag var där och testade med dem en gång och det kändes bra. De har precis gått upp till allsvenskan och är ett bra gäng och handboll kanske är inte det viktigaste i livet för mig just nu.

Klubbytet från Önnered gör att hon återförenas med förre Kroppstränaren Magnus Lindqvist.

– Jag var så ung när han var i Kropps, men jag har alltid tyckt att han verkar vara en bra tränare, säger Lina som inte utesluter att vända tillbaka till Kroppskultur i framtiden:

– Jag älskar ju det gänget där. De 94:orna har jag spelat med sedan jag var liten. Jag känner jättemycket för laget. Just nu funkar det inte, kanske gör det så nästa år

Den nuvarande Kroppstränaren Sanjin Bahtijarevic säger till Bohusläningen att han var inställd på att Lina Barksten skulle välja Kropps. Men att han inte känner någon besvikelse över Lina Barkstens val:

– Det var ett nyförvärv som vi hoppats på. Det är synd, men inte hela världen. Vi har en bred trupp. En spelare som Rebecka (Sandberg) kommer att bli en väldigt bra ersättare för Emma Petersson.