Kroppskulturfostrade Sofie Börjesson.
Kroppskulturfostrade Sofie Börjesson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Börjesson utsedd till seriens bästa målvakt

Säsongens bästa lag i SHE har utsetts, och Allstar-laget domineras kraftigt av de två finallagen. Men det finns också namn som sticker ut – såsom Kungälvs Sofie Börjesson.

ANNONS
|

Allstar-laget utses av tränarna i SHE, förbundskaptenen (och tidigare Sävehof-tränaren) Henrik Signell, samt utvalda representanter från media.

När laget presenterades inför fredagens andra finalmatch mellan Sävehof och Skuru återfanns flera spelare från de båda lagen – men även andra lokala förmågor.

Sofie Börjesson, målvakten som slagit igenom på allvar i Kungälv under säsongen (och spelar i Sävehof till hösten) har utnämnts till bästa målvakt.

– Det var inte något jag räknade med innan säsongen. Men det är faktiskt jättekul att få den utmärkelsen, säger 21-åringen och fortsätter:

– Alla som är med förtjänar det jättemycket. Många som inte kom med på listan har också gjort en väldigt bra säsong.

ANNONS

Vad har du känt att du utvecklat mest i år?

– Jag har känt att jag anpassat mig bättre mot motståndet i år, i och med att jag spelade i allsvenskan förra säsongen ... Men jag har kommit upp i hög nivå fort.

Årets komet även årets MVP

Vad gäller finalspelarna har bland annat Sävehofs landslagsstjärna Olivia Mellegård utsetts till bästa vänstersexa – medan Johanna Forsberg prisas som bästa mittsexa och Elin Hallagård som bästa försvarare.

– De visar att man alltid ska räkna med dom. De blev ju uträknade i år redan i semin, men de visade att de fortfarande har det, säger Börjesson om sitt framtida lag.

I H65 Höör – som föll mot Sävehof i semifinalen – återfinns Mölndalbördige Mikaela Mässing – som redan prisats som "årets komet" för sin starka säsong. Nu utses hon dessutom till hela ligans MVP – priset till mest värdefulla spelaren.

Samtliga Allstar-spelare kommer att vara på plats i samband med final två mellan Sävehof och Skuru i kväll.

– Det ska bli jätteroligt. Kul att komma till min nya arena och hälsa på publiken. Vi får hoppas att det ger mersmak, säger Sofie Börjesson.

LÄS MER:Sävehoftalang och landslagsstjärna från Mölndal årets kometer

Allstar-laget i SHE 2018/2019

Målvakt: Sofie Börjesson, Kungälv HK

Vänstersex: Olivia Mellegård, IK Sävehof

Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof

Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK

Vänsternio: Mikaela Mässing, H65 Höör

Mittnio: Melissa Petrén, Lugi HF

Högernio: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK

Försvarare: Elin Hallagård, IK Sävehof

Tränare: Mats Kardell, Skuru IK

MVP: Mikaela Mässing, H65 Höör

Skyttedrottning: Sarah Carlström, Kristianstad HK

ANNONS