Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Signells Sverige förlorade den första av två matcher mot Montenegro. I söndagens retur hoppas målvakten Johanna Bundsen (längst till höger) på speltid. Bild: Sebastian Lamotte

Bundsen blev kvar på bänken: "Får skynda långsamt"

Johanna Bundsen stod redo att hoppa in i fredagens möte med Montenegro. Men någon speltid fick hon inte.
– Jag vill alltid spela, säger målvakten som återhämtar sig från en hjärnskakning.

Inför stundande handbolls-EM har mycket om förhandsrapporterna handlat om det svenska skadeläget. För målvakten Johanna Bundsens del är det återhämtningen från en hjärnskakning som är i fokus.

LÄS MER: Sammansvetsat Sverige startade EM-lägret

Hon drabbades av den efter ett skott mot huvudet i början av november.

När Sveriges landslag spelade den första av två träningsmatcher mot Montenegro så var hon ombytt och värmde upp tillsammans med övriga spelare. Förutom Bundsen var Filippa Idéhn och reserven Jessica Ryde med i matchtruppen.

"Alltid redo"

Montenegro vann med 30–28 och Idéhn spelade samtliga 60 minuter. Vid sidan var Johanna Bundsen beredd att rycka in – hon värmde upp under pausen när övriga spelare var inne i omklädningsrummet – om det hade behövts.

LÄS MER: Svag start sänkte Sverige mot Montenegro

– Man får alltid vara redo. Filippa skulle starta matchen och hon gjorde det jättebra. Om det absolut hade krisat så hade jag kunnat hoppa in men tanken var att att jag skulle känna hur det kändes.

Hur kändes det?

– Bra. Jag trappar upp långsamt.

I en relativt liten hall där alla i publiken fått "pappersklappor" blev det stundtals mycket väsen. Men ljudet var inte något som Johanna Bundsen reagerade negativt på.

– Nej, det tycker jag inte. Jätteroligt att det var så mycket folk.

Hoppas spela på söndag

På söndag eftermiddag möts Sverige och Montenegro igen. Då är Bundsen redo för spel om förbundskaptenen Henrik Signell vill att hon spelar.

– Då hoppas jag att jag är spelklar, men det var jag nu också så det är jag garanterat. Jag vill spela men hur mycket får mina tränare avgöra. Jag vill alltid spela men får skynda långsamt, säger Johanna Bundsen.

LÄS MER: Vinst för varmt välkomnad förbundskapten