Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STÅR ÖVER. Mikael Appelgrens knän och händer ska få vård och omsorg i helgen.

Därför kommer inte "Äpplet" hem

Mikael Appelgren från Uddevalla tvingas stå över helgens landskamp i Partille. "En investering", säger han själv.

När svenska herrlandslaget, nu med smeknamnet "Young guns" samlas för första gången sedan VM i Frankrike är en av nyckelspelarna, målvaktsprofilen Mikael "Äpplet" Appelgren inte med.

Regerande tyska mästarklubben Rhein-Neckar Löwen - som han förra månaden förlängde sitt kontrakt med sa blankt nej till svenska handbollsförbundets förfrågan om "Äpplets" medverkan i träningsmatchen mot just Tyskland i nybyggda Partille arena.

Mikael Appelgren som under VM befäste sin plats som en målvakt i den yppersta världseliten, tycker att beslutet var riktigt. Främst är det båda knäna som måste få vård och med det tajta spelschemat med såväl liga, slutfasen av nationellt cupspel och väntande åttondelsfinal mot Kiel i Champions league var den kommande helgen ett givet tillfälle att reparera stjärnmålvakten. Därför blir det välbehövlig vård och återhämtning istället för ännu mer träning och spel. Ett tillfälle som både klubben och Appelgren själv har väntat på.

– Enda chansen är egentligen att göra det i helgen. Sedan rullar det på, konstaterar han och förklarar varför han ser det som en investering också för landslaget.

– Vi har många viktiga EM-kvalmatcher i maj och juni och då vill jag vara så bra jag kan vara.

Den skadade handen är också fortfarande vältejpad.

– En rulle per träning och match - det blir dyrt för klubben och landslaget, haha. Jag har blivit riktigt snabb på det, men jag hoppas verkligen att det där också snart är över, säger han.

– Det är samtidigt väldigt kul med handboll just nu. Vi är med i toppen av ligan och bör kunna ta Kiel i dubbelmötet, men det ska spelas om det också och sedan har vi förstås EM-kvalet. Men det ska också bli skönt med lite ledighet sedan.