De var lugnast i herrarnas final

Malmö arena kokade och ljudnivåerna var nätt och jämnt uthärdliga. Mitt i grytan och synbart lugnast stod domarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

ANNONS
|

Duon styrde matchen utan problem och var både tydliga och snabba i sina beslut utan att synas vilket kännetecknar en lyckad domarinsats. De är visserligen nu riktigt rutinerade när det kommer stora finaler så det ska mycket till för att de ska bli nervösa.

– Man tänker inte på det när man är på planen. Då är det bara full koncentration, men visst är det en fest – och välspelad var det också. Så nu kan vi pusta ut, säger Matias Wetterwik.

Att döma en SM-final förenklas av att de redan har en relation med spelare och ledare.

– Vi känner varandra så väl, men vi jobbar hårt med att utveckla dialogen under spelet istället för att visa kort eller visa ut för snabbt. I dag fick vi markera och sätta matchen i matchen med några utvisningar för Alingsås som gick på hårt i början. Sedan blev det bra.

ANNONS

Direkt efter matchen fick de också tummen upp från matchdelegaterna som granskade insatsen.

Redan i sommar blir det ett annat internationellt mästerskap, U21-VM i Algeriet väntar i slutet av juli.

Efter gårdagens final ägnade de också en tacksam tanke åt alla som stått bakom och gjort resan möjlig och som nu har OS 2020 som nästa riktigt stora mål.

– Det är många ledare och domare i Uddevalla som betytt mycket för oss som Peo Johansson, Göran Ström, Kjell Skogaby, Diddi Henriksson för att nämna några, säger Mirza Kurtagic.

ANNONS