Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra säsongen hade Henrik Blomqvist och Kropps herrar svårt att locka publik till Agnebergshallen.  Bild: Håkan Fredriksson
Förra säsongen hade Henrik Blomqvist och Kropps herrar svårt att locka publik till Agnebergshallen. Bild: Håkan Fredriksson

Dystra siffror för Kropps herrar

136 personer färre än säsongen innan. Kropps herrar är laget som tappat mest publik.
– Vi behöver förnya oss kring hur vi kan locka mer folk, säger Pär Noord.

2016/17 hade Kropps herrar ett hemmasnitt på 412 personer.

Men förra säsongen tappade klubben rejält. Totalt minskade publiken med 136 personer till ett snitt på 276 personer i Agnebergshallen.

LÄS MER: Här är lagen som lockar mest publik

– Det är väldigt tråkigt när det blir ett så stort tapp. Samtidigt är jag inte jätteförvånad. Oavsett vilken sport det handlar om så ser arrangemangen snarlika ut. Vi alla behöver förnya oss kring hur vi kan locka mer folk till matcherna, säger Pär Noord, ordförande i Kropps.

Två tunga säsonger

Dåliga resultat är ofta en bidragande orsak till att publiken sviker och två säsonger i rad har Kropps fått kvala sig kvar i division 1. Samtidigt har klubben brottats med ekonomiska problem och haft svårt att rekrytera personer till sin styrelse.

Pär Noord blev ordförande först i april i år och har inte full insyn i hur arrangörsarbetet gjorts under säsongerna 2016/17 och 2017/18.

– Jag har inte all historik, men självklart har publiktappet påverkat vår ekonomi negativt.

Inspireras av tyska ligan

Men han menar att klubben nu är på rätt väg och att säsongens publiksnitt är bättre än ifjol. Bland annat har Kropps jobbat hårt med att marknadsföra sina matcher och ändrat i herrarnas ledarstab för att öka intresset för laget. Exempelvis är tränarprofilen Gunnar Blombäck ny sedan i somras.

I början av november var Pär Noord på plats i Tyskland där han såg Champions league-mötet mellan Flensburg och Skjern.

– Då tittade jag mycket på deras fantastiska matcharrangemang och fick med mig många idéer hem för att skapa stämning i Agnebergshallen.