Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hittade rätt. Axel Rämhed satte fem mål för Kropps borta mot Ankaret. Bild: Håkan Fredriksson
Hittade rätt. Axel Rämhed satte fem mål för Kropps borta mot Ankaret. Bild: Håkan Fredriksson

Dystra sviten håller i sig för Kropps

Femte bortamatchen för säsongen. Och femte förlusten. Topplaget Ankaret sänkte Kropps.

Kropps herrar åkte på lördagen till Skåne för att möta HK Ankaret från Bjärred. Och de tvingades att göra det utan några av sina nyckelspelare.

Anders Alfredsson, Fredrik Cervell, David Brunsson och Oskar Högström saknades av olika anledningar. Det gjorde att Kroppstränaren Gunnar Blombäck kallade in 17-årige William Noord i matchtruppen för första gången.

Hemmalaget har bara förlorat en match under säsongen och var – med undantag för de första minuterna – i ledning från start till slutsignal.

"Det är ett mönster"

Två raka mål av Jacob Hjortsfeldt reducerade ledningen till 29–25 med fyra minuter kvar. Närmare kontakt att så blev det inte. Slutresultatet skrevs till 31–25 och gav Kropps femte raka bortaförlusten.

– Det är ett mönster. Hade det varit en eller två gånger hade vi kunnat säga något annat men... nu måste vi samla ihop trupperna och höja våra prestationer, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck som tycker att laget tappade matchen i mitten av den första halvleken.

– Men facit i hand lägger vi bort matchen där. En dålig period där vi har svårt försvarsmässigt och anfallsmässigt som visade sig avgöra. I den andra halvleken spelar vi bättre men inte tillräckligt bra.

"Sjuka och skadade"

Tre matcher återstår innan division 1 södra tar ett kort uppehåll över jul och nyår. Som tur är, för Kropps del, så spelas alla tre hemma i Agnebergshallen.

– Vi har inte varit några mil från att vinna eller ta poäng men har varit sjuka och skadade. Vi får samla ihop oss de kommande veckorna och måste höja oss även hemma. Vi har höjt både vår högsta- och lägstanivå. Målet är att hänga kvar utan kval, säger Blombäck.

Matchfakta

Division 1 södra

HK Ankaret–GF Kroppskultur 31–25 (16–10)

Mål, Kropps: Olof De Blanche 6, Axel Rämhed 5, Pontus Lundqvist 3, Simon Tydén Busck 3, Jacob Hjortsfedt 3, Oskar Jakobsson 2, Henrik Blomqvist 2, Jonatan Segle

Publik: 273