Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tvåa. Anders Alfredsson (i mitten) vann SM-silver i helgen.

Efter succén – Anders Alfredsson uttagen i landslagstrupp

Anders Alfredssons säsong har gått rakt uppåt mot slutet. Först en stor roll i Alingsås som gick till SM-final. Nu en plats i U21-landslagets bruttotrupp till VM.

Det var under förra sommaren som Kropps vänsternia Anders Alfredsson tog klivet till Handbollsligaklubben Alingsås. Där var det tänkt att han skulle stå på tillväxt och sakta slussas in till A-laget.

När AHK klev in i slutspelet har också den långe skytten sakta fått mer och mer speltid. Fyra mål i semifinalen som tog klubben till fjärde raka SM-finalen. Där blev det två fullträffar från 21-åringen när motståndarna Kristianstad tog sitt tredje raka guld.

Nu kommer nästa framgång för den Uddevallabördige handbollsspelaren. En plats i U21-landslagets bruttotrupp inför sommarens VM i Algeriet. Det var Handbollskanalen först med att berätta.

– Väldigt roligt, jag fick reda på det i dag och det kom som en överraskning, säger Anders Alfredsson på tisdagen.

Bruttotruppen innehåller 28 spelare som sedan ska bantas till 16 innan U21-VM i juli. Det blir den första kontakten som Alfredsson har med blågult.

– Jag var med på något riksläger som 15–16-åring men annars ingenting, säger han.

Sverige misslyckades egentligen i kvalet till VM men fick ändå en plats då Oceanien avsade sig sin plats i mästerskapet. Förbundskapten för U21-landslaget är Ulf Nyström och han ska ta ut 16-mannatruppen senast den 14 juli. Den 17 spelar Sverige sin första match i VM.

– Det är fem-sex vänsternior med och säkert bara två som får åka med. Jag är inte uttagen ännu men det hade varit otroligt att få vara med, en dröm som går i uppfyllelse. Det är ett tecken på att jag skött mig bra med jag räknar inte med någonting.

Hur ser du på avslutningen av din säsong?

– Det har varit en väldigt rolig säsong med en positiv avslutning. Jag känner själv att jag har blivit bättre på att ta för mig och det är en bra känsla. Sedan är vi fortfarande besvikna efter finalen, men vi tog oss till fjärde raka och det är något som vi får vara stolta över, säger Anders Alfredsson.