Återförenas. Per Johansson är tillsammans med Isabelle Gulldén och Linnea Torstensson igen. Bilden är tagen i samband med OS i London 2012.
Återförenas. Per Johansson är tillsammans med Isabelle Gulldén och Linnea Torstensson igen. Bilden är tagen i samband med OS i London 2012.

En höjdpunkt i Per Johanssons karriär

Handbollstränaren Per Johansson från Uddevalla beskriver uppdraget i Bukarest som en nivå över landslaget.

ANNONS
|

Omsättningen på huvudtränare hos regerande Champions League-mästarna CSM Bukarest har vart stor den här säsongen. Danske Jakob Vestergaard inledde innan han fick sparken och ersattes av Aurelian Rosca. Rumänen fick sparken på torsdagen. Samma dag tog Per Johansson över.

– Jag fick en förfrågan i lördags och bestämde mig i söndags. Allt är fixat med mina klubbar på hemmaplan och jag fick dessutom hundvakt till min schäfer Laban. Jag har tackat nej så mycket. Men nu känns det enormt inspirerande att vara tillbaka på den här nivån, eller till och med en nivå högre, säger Per Johansson när Bohusläningen når honom mellan två träningspass i Bukarest.

ANNONS

Per Johansson har också ett åtagande i Kungälvs HK som står inför ett kval till elitserien mot Skara. Matcherna spelas den 8 april med retur den 17 april. En eventuell tredje match går den 22 april. CSM Bukarests kvartsfinal i Champions League mot FTC-Rail Cargo Hungaria avgörs den 7 och 15 april.

– Det fungerar att kombinera. Jag flyger hem och coachar Kungälv i kvalet, säger Per Johansson som har aviserat att han ska sluta i klubben efter säsongen.

I Bukarest blev det en flygande start. Under torsdagen hade han möten med president och sportchef och träffade dessutom tjejerna i laget.

– En omtumlande dag med ett bra möte med tjejerna, summerar Johansson.

Nu är det två träningspass om dagen som gäller. Uppdraget är att ta klubben till slutspel i Champions League.

– Gör jag inte det får jag nog sparken efter tre veckor, men lyckas jag blir det sju veckors uppdrag, säger Per Johansson krasst.

Laget består av landslagsspelare med åtta olika nationaliteter som gör att det blir en ruskig kvalité på träningarna. All kommunikation sker på engelska. I laget spelar de svenska stjärnorna Linnea Torstensson och Isabelle Gulldén. Något Per Johansson ser som en fördel.

– Jag känner de båda jätteväl och kan avbryta träningen och ta ett snabbt möte och fråga olika saker. Men jag har en god uppfattning om vad som behöver göras och i vilka lägen jag kan vara mig själv, säger Per Johansson.

ANNONS
ANNONS