Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Laddar för handboll i världsklass. Terence Karlsson och Janne Hedlund bjuder in till handbollsfest i Kronbergshallen.

En nykomponerad handbollsfest

En champions league mästare mot en svensk mästare som möts i Lysekil? Nej, det är varken feberhallucinationer eller första april.

Handbollen i Lysekil har mer gemensamt med M.A Numminen och Håkan Hellström än många kan tro vid en första anblick.

Likt sina artistiska vänner gärna påpekar så kommer elithandbollen tillbaka igen och igen. Men denna gång med ett helt nytt upplägg och med nästan helt nya lag.

Det tyska storlaget Flensburg, som vann Champions League i våras, kommer tillbaka till kuststaden i år igen. Motståndet i år står inte ett samlingslag för dock

Möter svenska mästarna

Nej, detta året är det svenska mästarna Alingsås som beger sig till Gull-Majs hamnstad.

– Kontakten med Alingsås tog vi redan i våras via deras tränare Dennis Sandberg som spelat handboll här i Lysekil, säger en utav initiativtagarna Janne Hedlund.

Kronbergshallen, där matchen kommer avgöras, har dessutom fått nytt golv inför säsongen så det kommer inte finnas några undanflykter för spelarna.

– Som vanligt kommer det bli ett stort arrangemang runt omkring och det bjuds på förfriskningsmöjligheter så förhoppningsvis väljer folk att skippa stranden för några timmar och se på handboll i yppersta världsklass, säger Terence Karlsson tränare i Lysekil.

Förmatch med a-flickor

Fredagen kommer dessutom att inledas med en förmatch mellan Alingås a-flickor och Lysekils dito.