Ett stolpskott från en succévändning

Kroppskultur var uträknat, pantat och demolerat. Lagets förvandling i paus blev därför matchens behållning och hade sånär räckt till en hett efterlängtad seger. Nu blev i stället som vanligt, varannan förlust, efter 30-33 (11-18) hemma mot Warta.

|

Kroppskulturs spelare skulle säkert gärna slippa all rapportering om sin insats i den första halvleken, men tyvärr, ni kommer inte undan.

Det var skott i omöjliga lägen, passivitet, enkelspårighet och en i det närmaste total oförmåga att utnyttja spel i numerärt överläge. Kort sagt, underkänt i det mesta.

På bänken kokade det i hemmatränaren Jonas Carlsson som till slut under en timeout talade om vad han tyckte om insatsen så långt

– De gjorde ju ingenting av det vi hade kommit överens om, säger han.

Monologen med laget fortsatte med, får man anta, tydlig skärpa under pausen. Om det var den, en gigantisk revanschlust eller en kombination som fick effekt får väl vara osagt, men maken till förvandling var det länge sedan vi såg i Agnebergshallen. Uttrycket att komma ut som ett helt nytt lag fick plötsligt en ny innebörd.

På sex och en halv minut var Kropps nästan i kapp ett chockat Warta. Inte minst chockat efter tre hemmamål, 17–20, 18–20 och 19–20 i en tom Wartakasse på en minut och tolv sekunder. Detta sedan Kropps Charlie Röxner, målvakten Lukas Stomvall och Hannes Högström stoppat tre anfall och direkt skickat i väg bollen medan Wartas målvakt Viktor Larsson som antingen stod kvar vid gästernas bänk eller inte hann tillbaka till sitt mål.

– Jag förstå att de undrade vad som hände. Det hade jag också gjort, säger Jonas Carlsson och drar trots allt lite på munnen åt vad som hände.

Kropps spelare brann. Matchens lirare, Hannes Högström, brann mest av dem alla. Med sin beslutsamhet kombinerad med något som liknade vrede över den inledande insatsen visade han i andra halvleken vägen såväl i anfall som i försvaret. Han spelade dessutom oavbrutet i hela matchen.

Alla väntade på 20–20 och med lite tur hade det också blivit så. Istället var marginalerna för ett litet ögonblick emot hemmalaget. Skottet från just Hannes Högström gick i stolpen och då var det också slut på Kropps magiska minuter. Warta tog en timeout och höll sedan undan i några minuter och kunde sedan öka på ledningen.

Kropps lyckades hitta tillbaka till en del av den energi som laget visat och kom i kapp och vid 47.08 förbi då laget med 25-24 för första gången tog ledningen, men sedan började även orken försvinna.

– Vi gick runt med vad vi hade, men vi var tunna och när killarna blev trötta så kom några olyckliga felbeslut.

Om Carlsson var missnöjd med den första halvleken var den andra en helt annan sak.

– Jag vill hylla hela lagets insats där. Vi kunde verkligen ha vunnit detta.

Det fanns mycket att önska av spelet, men om Kropps kan mobilisera samma vilja och energi i kommande matcher behöver drömmen om allsvenskt spel inte vara död. Även om just Warta nu kröp förbi i den fortsatt jämna tabellen.

En återställd trupp är förstås en början, men flera av de unga spelare som fick chansen i onsdagsmatchen får säkert förtroendet att vikariera igen. Inte minst 17-årige Theodor Prytz som debuterade med imponerade självklarhet i sitt spel och gjorde fyra mål.

– En mycket smart spelare, berömmer Jonas Carlsson.