Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Förbundskaptenen. Sedan i maj leder Henrik Signell det svenska landslaget i handboll. Han är sam­tidigt tränare för IK Sävehofs damer.

Förbundskaptenen berömmer Alm och Bundsen

Tillsammans har Jenny Alm och Johanna Bundsen över 100 landskamper. Förbundskaptenen Henrik Signell har bara gott att säga om sina Kroppsfostrade spelare.

Det är på planen det avgörs. Men lika viktigt är att truppen trivs tillsammans och drar åt samma håll. När landslaget möter media i Göteborg dagen efter att truppen samlats är det lätt att känna den positiva stämningen.

Förbundskaptenen Henrik Signell tror att Jenny Alm och Johanna Bundsen kommer att spela viktiga roller för Sverige under EM.

– Hon är en allsidig spelare som ha bra spelförståelse och skott. Smart och lojal. Hon har haft en bra höstsäsong och jag tror att hon kommer att göra ett bra mästerskap, säger Signell om Alm.

Under tidigare samlingar har ofta andra spelare gått före Jenny Alm på vänsterniopositionen. Linnea Torstenson har varit en storstjärna i många år men finns inte med i truppen den här gången. Något som öppnar för Alm.

– Det tror jag utan att veta. Jag tycker att hon har hittat en stabilitet och ett agerande med en väldigt hög lägstanivå. En snäll, fin människa. Ödmjuk, omtyckt och omtänksam, fortsätter förbundskaptenen som även berömmer Johanna Bundsen.

– Johanna är också en lojal lagspelare som är duktig tekniskt och med en bra spelförståelse. Seriös och noggrann med att läsa in skyttarna. Utkasten är en annan styrka, hon hittar kantspelarna i sömnen.

Partillefödde Henrik Signell vill inte tänka på eventuella matcher i Göteborg utan fokuserar på EM-starten i Stockholm.

– Vi ska ta oss vidare för en väldigt tuff grupp först, EM är det svåraste mästerskapet att vinna. Men det är klart, kommer vi till Göteborg är det stort att representera landslaget i sin egen hemstad.

Vad är störst, EM på hemmaplan eller OS?

– Nu vann vi inte OS och EM är inte spelat än. Jag hoppas att vi känner att det här var det största när det är över.