Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jenny Alm och Sverige får en snabb chans till revansch när de möter Montenegro igen – i Lisebergshallen under söndagen. Bild: Sebastian Lamotte
Jenny Alm och Sverige får en snabb chans till revansch när de möter Montenegro igen – i Lisebergshallen under söndagen. Bild: Sebastian Lamotte

Förlusten följer förra årets mönster – Alm blickar framåt

Förlust med två bollar. Då väljer Jenny Alm att se uppladdningen från den ljusa sidan.
– Vi får en chans till att vinna innan EM, säger den förra Kroppsspelaren.

Efter matchen mot Montenegro var många av de svenska spelarna långt uppe på läktarna för att hälsa på familj och vänner som stöttat dem. En av de sista som var kvar, långt efter slutsignalen, var Jenny Alm som hade ett stort följe i Arena Älvhögsborg.

– Det är bara härligt att få spela inför familjen. En härlig hall, mycket folk och bra stämning. Det kändes bra, säger Jenny Alm som inte tänkte på det så mycket under matchen.

"Mycket att snacka om"

I den andra halvleken sköt Alm sitt enda skott. Det gick in via ribban och betydde 16–19. Det var efter pausvilan som Sverige hade sin bästa period.

Annars var det den svaga inledningen som lämnade många frågetecken.

LÄS MER: Svag start sänkte Sverige mot Montenegro

– Vi har mycket att snacka om men det är bättre att vi har en dålig match innan mästerskapet. Vi rättar till mycket under matchen och vi kan ta med oss det. Det är därför vi spelar träningsmatcher, för att se vad som funkar och inte funkar, säger Jenny Alm som såg Sveriges avslutning som ett gott tecken.

LÄS MER: Bundsen blev kvar på bänken: "Får skynda långsamt"

– Med den starten så får vi säga att det är ett godkänt slutresultat. Vi gjorde tekniska fel, slarvade alldeles för mycket och de fick för lätta mål. Men det är bra att möta lag som spelar annorlunda inför mästerskapen om vi skulle får möta dem senare. De använder fysiken, har höga ettor och är bra på att tackla, förklarar 29-åringen.

Svensk uppryckning

Efter tio minuters spel hade Sverige bara gjort ett mål. Då tog förbundskaptenen Henrik Signell time out för att styra upp den svenska offensiven.

– Vi sa att vi skulle gå mer på mål, offra oss lite mer, säger Jenny Alm.

Det gav en svensk uppryckning som sakta minskade avståndet till Montenegro. Med tre minuter kvar var det 27–28 och nerv i matchen.

Gick bra i Tyskland

Det slutade ändå med förlust. Revanschen tar Sverige under söndagen.

– Två matcher är perfekt. Vi får en chans till att vinna innan EM och få vinnarkänslan i laget. Förra året förlorade vi den första träningsmatchen och vann den andra och det gick bra i mästerskapet, säger Jenny Alm som minns uppladdningen inför VM i Tyskland.

Då mötte Sverige Danmark två gånger och det var starten på ett lyckat mästerskap där Sverige till slut blev fyra.