Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Förstärkningar på gång till Kropps

Blir Charlotte Brandt det första nyförvärvet?Eller blir det en serbisk målvakt med proffsrutin?Det är frågan just nu i Kroppskultur Dam.

Den 16 maj hade Kropps Dam en testdag i Agnebergshallen med tänkbara spelare inför elitseriesäsongen 2010-2011. Charlotte Brandt och Emelie Carestam från Sävehof är två av dessa och båda niometarna har tränat med Kropps den senaste tiden.

– Vi hoppas kunna knyta till oss bägge två. Charlotte har sagt att det inte blir Sävehof eller någon annan Göteborgsklubb för hennes del, så det känns som vi ligger bra till, säger Kropps sportchef Peter Holmstedt och fortsätter:

– Emelie kommer vi troligen att erbjuda kontrakt också. Jag såg henne i JSM-finalen då Sävehof förlorade mot Skuru och där var hon riktigt bra.

Måste lösa finansieringen

Kropps Dam har just nu besök av den 27-åriga serbiska målvakten Bosiljka Manic som är proffs i turkiska Maliye Milli Piyango. Målvakten som också spelat i Champions League är fri att gå från sin turkiska klubb men har en lön som Kropps har svårt att betala.

– Vi behöver hjälp av sponsorer om det ska bli en övergång, säger Peter Holmstedt. Vi får se hur det går på träningarna här i veckan och ta ett beslut sedan.

De 17-åriga tvillingsystrarna Lina och Linn Larsson samt Sara Johansson från Örebro fanns också med på testdagen i Uddevalla i maj, men där blir det inga övergångar - åtminstone inte den här gången.

– Vi var allt intresserade men det beror på lite olika faktorer att det inte blev någonting, bland annat en skada på en av systrarna, säger Peter Holmstedt.

En annan spelare som inte spelar i Kropps nästa år är niometaren Sandra Larsson. Sandra som kom från Kungälvs HK inför fjolårssäsongen, har valt att sluta eller att ta ett sabbatsår från handbollen.

Enhörnings framtid oviss

När det gäller mittsexan Elin Enhörning är ingenting klart ännu. U-landslagstjejen har kontrakt till den 15 juni och därefter kommer hon att sätta sig ned tillsammans med representanter från Kropps för att prata framtid.

I nuläget följande spelare klara för Kropps säsongen 2010-2011: Målvakter: Anna Baldesjö, Malin Salzberg, Sissi Karlsson, Maria Martinsson.

Kantspelare: Mikaela Siwer, Linda Arvidsson, Kajsa Barksten, Erica Wilén, Frida Bennhage. 
Sex meter: Johanna Söderqvist, Märta Hedenqvist.

Nio meter: Jenny Alm, Rebecka Sandberg, Sofia Nyström, Sofia Adolfsson.