Genrepet – ett riktigt svenskmöte

På ena sidan: Sveriges landslag. På andra sidan: Montenegro med Sveriges förre förbundskapten Per Johansson.
– Handbollsfamiljen är inte så stor, säger Henrik Signell, svensk förbundskapten.

ANNONS
|

Sverige–Montenegro i Arena Älvhögsborg. Det första av två genrep inför EM spelas i Trollhättan. Det blir första gången som Montenegros förbundskapten Per Johansson möter Sverige – som han själv ledde mellan 2008-2012.

Det blir också första gången som Per Johansson ställs mot Jenny Alm och Johanna Bundsen. Spelarna och ledaren har alla Uddevalla som gemensam nämnare och känner varandra sedan tiden då Johansson var svensk förbundskapten.

"Trevligt att träffa svenskar"

– Klart att vi känner varandra lite, det är Uddevallafolk, säger Johanna Bundsen.

– Det ska bli kul. Alltid trevligt att träffa svenskar man känner, säger Jenny Alm som är säker på att Per Johansson varit noga med sina förberedelser.

ANNONS

– Han är taktiskt förberedd, läser på och har bra koll, kanske extra bra koll på oss och det vi är bra på. Sedan är det en träningsmatch och eftersom vi kan mötas senare i mästerskapet så vill nog ingen avslöja allt.

"Stött på varandra"

För ett år sedan tillträdde Per Johansson som tillfällig förbundskapten i Montenegro. Laget gick bra i VM men slogs ut i kvartsfinal mot Frankrike som därmed ställdes mot Sverige i semin. Förbundskaptenen Henrik Signell fick då hjälp av Per Johansson med information om motståndarna.

– De hade mött ett motstånd som vi skulle möta och hade information om det. Det var inte mer med det, säger Henrik Signell.

Känner ni varandra?

– Handbollsfamiljen är inte så stor, vi har stött på varandra ganska många gånger med Sävehof och Boden bland annat.

Påverkar det att det står en svensk förbundskapten på andra sidan?

– Det är inget man tänker på under matchen. Per har tränat många av spelarna här och har koll på dem individuellt, men varken för honom eller oss är resultatet det viktiga. Vi har ett mål att komma framåt och en förlust innebär inte på något sätt en katastrof.

Vill visa nivån

Mästerskapspremiären är nu en vecka bort. Sverige har två matcher och ett antal träningar innan Danmark väntar i Nantes nästa fredag.

ANNONS

– Jag hoppas att vi kan ta tillvara på träningsmatcherna och visa att vi kan spela. Att vi kommer upp på den nivån som vi vet att vi kan, säger Johanna Bundsen.

ANNONS