Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/14

Gulddrömmen slutade med bittra tårar

Allt var bäddat för en magisk tack-och-avskedsföreställning, men den här sagan fick inte det lyckliga slut som två tjejer från Uddevalla och många andra hade hoppats så mycket på.

Det blev som det gamla talessättet säger – att vilja slår klass. Ett heltaggat Höör fick en perfekt start och släppte aldrig taget trots en desperat satsning av Sävehof under de sista minuterna.
Medan Höörs tjejer jublande och i glädjechock äntrade prispallen efter skrällsegern lämnade Sävehof Malmö arenas golv med sänkta huvuden efter den blott andra förlusten på imponerande tolv raka finaler.
Trots den tunga motgången och stor besvikelse var lagkapten Elin Enhörning en klok och stor ledare även i karriärens sista och kanske bittraste ögonblick.
– Det kommer att ta lång tid att smälta det här, men jag kommer inte att låta den här matchen sammanfatta min karriär och mina underbara år i Sävehof, säger hon och torkar bestämt bort tårarna och hyllar vinnarna.
– Höör gjorde det mycket bra samtidigt som vi satte oss själva i dåliga lägen. Det här är lite karakteristiskt för vår säsong, säger hon om den berg-och-dal-bana som delar av det nu detroniserade mästarlagets säsong kännetecknats av. 
När det handlade om finalen och förstås säsongens viktigaste match var Sävehof ett lag i en spelmässig och mental utförsbacke. 
– Vi har pratat så mycket om det, men vi vet inte varför det är så här, säger Johanna Bundsen som blev sittande länge i målet efter slutsignalen och efteråt var hon självkritisk efter 14 räddningar på 39 skott.
– Jag kan betydligt bättre, säger hon efter den sista matchen för Sävehof innan den väntande proffskarriären i Danmark.
I herrfinalen som Kristianstad vann fick vi se Anders Alfredsson komma in för Alingsås efter 12 minuter.
Det blev mål direkt och reducering till 3-6. Strax där efter ytterligare ett till 4-8. Sedan var det slut för den här gången. Alingsås maldes ner av ett effektivt Kristianstad som bars fram av högljudda hemmafans som satte orange färg på festen.
– Grymt skönt att få förtroendet och samtidigt en lättnad att få sätta de där skotten, men nu direkt efteråt känns det bara tomt. Vi har laddat så länge för detta så det är besvikelse och tomhet, säger den unge Uddevallatalangen som ändå kan se tillbaka på ett fantastiskt år där det blandats spel i division 1 och elitserien.
– Så är det förstås. Det har varit hårt arbete, men det är ju det här jag vill göra.
Det blir nog fler finalchanser för Anders Alfredsson som nu på allvar presenterat sig för den svenska handbollspubliken.

Intervjuer här nedanför. Mer om finalerna senare!