Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Axel Rämhed och David Brunsson är Kropps nya vänsterhänta niometersspelare.  Bild: Erik Weiefors
Axel Rämhed och David Brunsson är Kropps nya vänsterhänta niometersspelare. Bild: Erik Weiefors

Här är Kropps nya högernior

Kropps har två nya högernior inför årets säsong. En som vill ha stryk och en som vill ge mer stryk. Axel Rämhed och David Brunsson har hittills delat på speltiden.

När Henrik Erlandsson inte längre finns kvar i Kropps herrtrupp har klubben tagit in ersättare utifrån. Under sommaren värvades Axel Rämhed och David Brunsson som lagets nya högernior.

20-årige Rämhed är ursprungligen från Ludvika och spelade senast i Lindesberg. Brunsson, som fyller 19 senare i höst, kommer från Karlstad där han spelat med Skåre och Hellton.

– Båda är relativt orutinerade och konkurrerar om samma plats. David spelar mer i luften som skytt och Axel lyckas mer när han skjuter från golvet eller på genombrott. Den viktigaste biten att lära sig är försvarsspelet och sedan bygger vi på med anfallsspelet, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck om sina vänsterhänta nyförvärv.

"Gött att få en smäll på näsan"

Axel Rämhed är Kropps straffskytt och en aggressiv spelare.

– Jag gillar att dela ut stryk och få stryk. Det är alltid gött att få en smäll på näsan för då tänder jag till lite extra och när jag blir arg är jag som bäst. Då kan det brinna till ordentligt, men utanför planen är jag hur snäll som helst, säger dalmasen som hade Tobias Pettersson som tränare i Lindesberg.

David Brunsson har tidigare spelat som kantspelare men i Kropps används han på nio meter. Det har varit en omställning.

– Jag är fortfarande lite feg ibland och det har varit tufft i inledningen. Framåt har det gått helt okej men bakåt är det kämpigare. Jag kan bli lite sen ut och måste gå in hårdare i situationerna, säger 18-åringen självkritiskt.

Bohusläningen sänder lördagens match via länken här under:

De nya högerniorna har matchats ungefär lika mycket och har samma målfacit efter två omgångar i division 1. Men två mål var i premiären mot Kärra och ytterligare fyra borta mot S-hof har inte hjälpt Kropps till några poäng i tabellen.

Att nyförvärven slåss om samma position gynnar Kropps i längden.

– Det är roligt med konkurrens, det behövs för att utvecklas mer, säger Axel Rämhed som tror att lagets första seger närmar sig.

David Brunsson:

– Det är rätt skönt för jag vet att Axel finns bakom mig om jag inte presterar. Han är mer en kraftspelare och jag ligger lite längre bak. Vi har två hyfsat jämna högernior.

Två lag med noll poäng

De två inledande förlusterna i serien kom mot två topptippade lag och bland de tuffaste motståndarna. Då är chansen till första segern större i helgen.

På lördagen kommer HF Di Vide till Uddevalla. De är utvecklingslag till Ystads IF i Handbollsligan och ett ungt gäng som inlett med två förluster.

Blir det Kropps eller skåningarna som stryker poängnollan i tabellen?

Inför matchen

Division 1 södra, herrar

Kropps–HK Di Vide

Agnebergshallen: lördag, 16.15

Läget i Kropps: Olof de Blanche och Oskar Högström var med på bänken senast men spelade inte på grund av skada. Jonathan Segle har varit sjuk och den trion är osäkra till spel.

Vi sänder matchen direkt på bohuslaningen.se och drar igång en kvart före avkast, 16.00.