NY CHEF. Robert Liljander tar hand om tränarrollen för Kropps damer, ett lag där han under förra säsongen ansvarat för den fysiska statusen och dessutom assisterat Nora Kovacs.
NY CHEF. Robert Liljander tar hand om tränarrollen för Kropps damer, ett lag där han under förra säsongen ansvarat för den fysiska statusen och dessutom assisterat Nora Kovacs.

Han blir ny tränare för Kropps damer

Han var med under den tunga och nyss avslutade säsongen som slutade med att Kroppskulturs damlag åkte ur division 1. Nu tar Robert Liljander över ansvaret för laget.

ANNONS
|

Han och laget har just hunnit återhämta sig från den tunga degraderingen som skickat damerna till den lägsta nivån på många år.

– Men nu ska vi upp igen. De här tjejerna är för bra för division 2, säger han.

Robert Liljander inledde 2016 som fystränare, men blev mer och mer också en assisterande tränare tillsammans med Nora Kovacs som lojalt ställt upp som tränare när klubben inte hittat något till uppgiften.

Hans egen tränarerfarenhet har varit för ungdom och senast som kapten för distriktslaget med bland annat förre Kroppsaren och landslagsstjärnan Jenny Alm för tio år sedan. Som spelare höll han på till junioråldern.

ANNONS

Att tacka ja till frågan såg han som en självklarhet.

– Det ska bli jädrigt roligt, men Inte minst är det schysst mot tjejerna att tidigt ha det klart med nya tränare i motsats till senast när vi tappade hela försäsongen.

Det kostade laget platsen i ettan.

– Under första halvan av säsongen orkade tjejerna aldrig den andra halvleken. När vi till slut fick ordning på det vann de alltid andra halvlek

Till hösten ska det inte vara något fel på den fysiska statusen, lovar Liljander som jobbar som instruktör och personlig tränare på ett av Uddevallas gym.

När det gäller den handboll som ska spelas den kommande säsongen står han också för en fysisk och snabb spelstil.

– Därför blir det mycket styrka och kondition, lovar han inför försäsongsträningen som inleds under torsdagskvällen.

Som assisterande tränare har han Joacim Winesh, även han tidigare juniorspelare och sedan seniorspelare i Trollhättan under tre år. Liljanders företrädare Nora Kovacs har ingen roll i den nya lagledningen, i alla fall inte ännu, men Robert Liljander hoppas att hon på sikt kan ta hand om laget till junior-SM.

Men vilken trupp den nya lagledningen har att tillgå är oklart. Liljander och damansvarige Dahn Åberg arbetar just nu med att få besked från gamla spelare.

ANNONS

– Andraårsjuniorerna blir kvar, men när det gäller de äldre väntar vi på besked. De vill säkert veta vilka av kompisarna som fortsätter innan de bestämmer sig.

Ett tydligt frågetecken finns i alla fall för Sofia Johansson som dels ska göra ett nytt ingrepp i ett knä och dels försöker komma in på en utbildning i Karlstad.

Några nyförvärv är också aktuella.

– Vi har lite som vi jobbar på, bekräftar Robert Liljander.

ANNONS