Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Inget EM för Jenny Alm

I går presenterade förbundskapten Per Johansson den svenska damtruppen till handbolls-EM i december.En trupp utan Kroppskulturs Jenny Alm.– Det var väntat, men visst är jag besviken, säger Jenny till Bohusläningen.

Truppen presenterades vid en presskonferens i Malmö på måndagseftermiddagen. Sverige spelar i samma grupp som Tyskland, Ukraina och Holland i norska Larvik. Mästerskapet inleds den 7 december.

På gränsen

Per Johansson har tidigare sagt att Jenny Alm ligger precis på gränsen. Den här gången platsade hon alltså inte. Själv var hon inte förvånad, men samtidigt lite besviken.

– Det är klart att man gärna vill vara med men jag hade inte väntat mig en plats den här gången, säger hon.

Jenny Alm och Kropps damer har haft det tufft den här säsongen. Efter nio omgångar är Kropps nia på fem inspelade poäng. I flera av matcherna har Jenny Alm blivit punktmarkerad och haft svårt att komma loss. Det är också därför hon inte kommit med tror hon själv.

– Jag har inte alls kunnat spela på det sätt jag vet att jag kan den här säsongen eftersom jag blivit punktmarkerad, säger hon.

Hade du kunnat göra på något annat sätt själv?

– Nej, det är inte så mycket att göra åt. Löser vi inte spelet fem mot fem eller fyra mot fyra lönar det sig ju att punktmarkera och det blir hämmande för mig.

Har du pratat med Per Johansson?

– Nej, det har jag inte gjort.

Vad har du för tankar om ladslaget framöver?

– Jag vet att jag ligger på gränsen och att det är oerhört jämnt om de sista platserna. Jag vet också att det är tuff konkurrens på min position.