Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Tydén Busck blev Kropps bästa målskytt med sex fullträffar. Bild: Håkan Fredriksson
Simon Tydén Busck blev Kropps bästa målskytt med sex fullträffar. Bild: Håkan Fredriksson

Kaptenen blickar framåt efter femte raka hemmasegern

Kropps tog femte raka hemmasegern i årets sista match. Då blickar lagkaptenen framåt – mot segrar även på bortaplan.
– Det saknas något borta och det måste vi jobba på, säger Simon Tydén Busck.

En bra start där målvakten Robert Mjörnander storspelade lovade mycket. En svag inledning på den andra halvleken höll på att rasera allt.

Till slut fick Kropps fart igen och med ett kanoninhopp av lagets andre målvakt, Lukas Stomvall, kunde de vinna med fyra mål, 35–31, mot HK Farmen som är farmarlag till Lugi.

Det blev på nytt målrikt, och det blev på nytt en hemmaseger. Efter Kropps premiärförlust mot Kärra så har de på fem matcher i Agnebergshallen tagit maximala tio poäng.

Det är givetvis starkt. Men Från en annan synvinkel är oroar "bortaspöket". Fem matcher på resande fot utan en enda Kroppspoäng.

– Att spela bra hemma är svinviktigt. Sedan gäller det att få ihop det och spela bra borta också. Det saknas något borta och det måste vi jobba på, säger Simon Tydén Busck, lagkapten i Kropps som var en av lagets bästa spelare i matchen mot Farmen.

Till viss del beror skillnaderna i poängskörden på de spelare som har svårt att hinna med alla träningspass och alla bortaresor. Men där finns inte hela sanningen.

– Ser man tillbaka på föregående år så har det varit samma sak när vi haft fullt lag i nästan varenda match. Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med – även på bortaplan 2019.

Hur ska ni jobba bort bortaspöket?

– Oftast är det långa bussresor i den här serien och då gäller det att förbereda sig och äta ordentligt på samma sätt som hemma. Det ska aldrig vara någon skillnad men på något sätt har det blivit så här. Jag har inget bra svar på varför.

Är det oroande att det har blivit noll poäng på bortaplan?

– Vi har varit med om det förr och klarat det. Det är en halv säsong kvar så det är ganska många poäng kvar att spela om. Det känns inte omöjligt att vinna på bortaplan så jag känner mig inte oroad, mer taggad för uppgiften att ta de poängen, säger Simon Tydén Busck.

Nu väntar ett matchuppehåll över jul- och nyårshelgerna. Division 1 södra återvänder den första helgen i januari. Då möter Kropps Farmen igen, och den gången i Lund.

För Kroppsspelarna, som tränar hårt och ofta under tränaren Gunnar Blombäck, väntar i alla fall lite ledigt.

– Skönt att få vila kropparna några dagar, det behöver vi innan vi kör igång igen. Fram till på lördag blir det 20 dagar i rad med träning eller match. Det har varit ett idogt jobb men tar man två poäng är det lättare att ta sig till träningen, säger Simon Tydén Busck.

Matchfakta

Division 1 södra

Kropps–HK Farmen 35–31 (16–14)

Mål, Kropps: Simon Tydén Busck 6, Fredrik Cervell 5, Axel Rämhed 5, Henrik Blomqvist 5, Anders Alfredsson 5, Henrik Erlandsson 4, Simon Angmyr 3, Pontus Lundqvist 2

Publik: 191