Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kropps ordförande Mikael Höglind och klubbchefen Peter Holmén betalade tillbaka 950 000 kronor till kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S) i lördags.

Kropps betalade tillbaka lån i förtid

I april 2014 ansökte Kropps om ett lån på 950 000 kronor. I lördags betalades pengarna tillbaka - i förtid. – Vi vill inte ha pengar som är lånade hos oss om vi inte behöver, säger ordföranden Mikael Höglind.

Kropps hade stora ekonomiska bekymmer på våren 2014. I samband med det ansökte man och beviljades ett lån hos Uddevalla kommun på 950 000 kronor på fem år. I samband med lördagens dubbelarrangemang i Agnebergshallen betalades pengarna tillbaka, två år för tidigt.

– Vi kunde ha betalat tillbaka pengarna redan i våras, men vi ville vänta in Junicupen först innan vi tog det, säger Mikael Höglind.

Junicupen är en viktig inkomstkälla för föreningen. Turneringen ställdes in 2015, men var tillbaka 2016.

– När Junicupen kommit tillbaka kände vi oss trygga. Vi är likvida och har lyckats förvalta våra pengar så vi går runt med ett litet överskott. Lånet är en boja för oss som vi nu är fria i från, säger Höglind vidare.

När Kropps hade det kärvt ställde kommunen krav på en åtgärdsplan för att bevilja ett lån.

Vad är det ni gjort konkret som gör att den ekonomiska situationen förbättrats?

– Vi har jobbat med strukturer och varit sparsamma. Vi har haft många funktionärer som jobbat med olika projekt som dragit in pengar till föreningen. Det är deras frivilliga arbete som varit bra för oss, plus att vi har krupit in i ett mindre kansli för att spara. Vi vill ha mer verksamhet och mindre lokaler. Kanske vi kan ha ett större kansli igen när vi växer som förening, säger Mikael Höglind.