Kropps siktar på att hänga kvar i allsvenskan. Då blir kommunens sponsring en viktig pusselbit. Här lagets Johanna Östblom under säsongen 19/20.
Kropps siktar på att hänga kvar i allsvenskan. Då blir kommunens sponsring en viktig pusselbit. Här lagets Johanna Östblom under säsongen 19/20. Bild: Christer Lindgren

Kropps damer får en halv miljon av kommunen

Målet var att så snabbt som möjligt komma tillbaka till elitnivån. Nu är handbollsklubben Kroppskultur där med sitt damlag och det betalar sig direkt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På onsdagen fattade kommunstyrelsen i Uddevalla beslut om att klubben får 250 000 kronor per år under 2020 och 2021. Pengarna kommer från medel som kommunen årligen avsatt till sponsring av lokal elitidrott.

Pengarna ska användas för att stärka damverksamheten på ett sådant sätt att klubben kan etablera sig i allsvenskan för att i framtiden kunna sikta på att ta sig uppåt och tillbaka till elitserien där klubben var i slutet av 00-talet.

– Vi är förstås mycket tacksamma för stödet och det finns mycket vi behöver pengarna till och att ha det över två år ger ju en trygghet och möjlighet till långsiktighet även om vi skulle åka ur allsvenskan, säger klubbens ordförande Pär Noord.

ANNONS

Beslutet var en komplettering av vad kommunen redan i höstas beslutade för tidsperioden 2020–2021. Då var det Hälle IF, Ljungskile SK och Uddevalla sim som tilldelades pengar.

Mest gick till Ljungskile SK som får 800 000 kronor under de två åren medan övriga hamnar på samma nivå som Kropps med en halv miljon var för de två åren.

Med sponsoravtalen följer också en rad åtaganden för föreningarna.

Det kan bland annat handla om att kommunen har rätt att med klubbarnas hjälp marknadsföra sig på olika sätt. Sponsringen innebär också att föreningarna, efter årets slut, ska lämna en skriftlig redogörelse för hur alla åtaganden uppfyllts.

Kommunen har det också som krav att föreningarna bidragit till social hållbarhet och jämställdhetsintegrering.

Avtalet innehåller också en möjlighet att göra föreningarna återbetalningsskyldiga om de inte uppfyller sina delar av avtalet.

ANNONS