Kropps damer tog tredje raka segern

Kroppskulturs damer fortsätter att vinna i damernas handbolletta. Under lördagen kom tredje raka segern när tabelljumbon Heid U besegrades med klara 22–18 (7–8).

ANNONS
|

Kropps damer kämpar för nytt kontrakt i division 1. Just nu befinner sig Uddevallalaget över det nedre kvalstrecket och befäste också sin ställning genom att besegra Heid på hemmaplan.

Matchen började målsnålt med två bra försvar och efter sex minuters spel var ställningen 2–2 i Agnebergshallen. Därefter följdes lagen åt i målprotokollet. Hemmalaget spelade aggressivt och tätt i försvaret och tvingade unga Heid att ta svåra avslut.

I halvtid ledde gästerna Heid med 8–7.

– Vi började ganska trögt, men lyckades ändå hålla jämna steg med Heid, säger Kroppstränaren Nora Kovács.

I början av den andra halvleken kom Kropps ikapp och drog ifrån till 12–9 efter fyra raka mål. Därefter fortsatte Kropps att trycka på framåt och höll ett högt tempo. Efter 52 minuter ledde Kropps med 18–14.

ANNONS

Hemmalaget höll sedan enkelt undan till seger med 22–18. Försvarsmässigt gjorde Kropps en mycket bra insats och tillät inte Heid att göra några enkla mål. Bara 18 insläppta är starkt.

– Vi hade ett bra försvarsspel, men också ett målvaktsspel, som var bra genom hela matchen. Vi missade dock för många frilägen framåt i dag och det är något vi behöver jobba vidare med, säger Nora Kovács efter slutsignalen.

Hon fortsätter:

– Sett över hela matchen tycker jag att vi var det bättre laget och segern var helt rättvis. De första 20 minuterna i andra var riktigt bra. Vi kämpade för varandra och fick utdelning i kontringsspelet.

Bäst i Kroppskultur var rutinerade Sara Arvidsson, som svarade för åtta mål.

– Det var en väldig viktig seger för oss. Vi har blivit tuffare i försvarsspelet, men vi behöver bli bättre framåt. Vårt mål är att hålla oss kvar i serien och jag hoppas verkligen att vi gör det också, säger Sara Arvidsson, som är nöjd med sin egen insats.

Sara Arvidsson säger också att segern var viktig för självförtroendet.

– Vi har tre raka segrar och självklart är det viktigt för självförtroendet, det gör att det ökar, säger hon och ler lite grann.

ANNONS

Kropps damer spelar nästa match borta mot tabelltrean Drott på lördag.

– En jättetuff bortamatch, men jag tror på mitt lag och hoppas på seger. Serien är väldigt jämn och alla lag kan slå varandra, avslutar Nora Kovács.

Matchfakta

Division 1 Södra, damer

Kroppskultur–Heid U 22–18 (7–8)

Målskyttar, Kropps: Sara Arvidsson 8, Lisa Olsson 5, Sofia Johansson 4, Nora Jönsson 2, Johanna Johansson 2, Kicki Frick Palmerand 1.

Publik: 214.

Domare: Håkan Persson och Masar Krasniqi.

ANNONS