Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Uppvaktad. Lisa Olsson gjorde fem mål för Kroppskultur mot RP Linköping men det blev ändå förlust för Uddevallalaget. (arkivbild)

Kropps damer under strecket

Det blev en tuff fjärde raka förlust för Kroppskulturs damer i bottenmötet mot RP. Efter en jämn första halvlek ryckte RP tidigt i den andra. – Vi måste hålla fokus matchen ut, säger Kroppskulturs tränare Sanjin Bahtijarevic.

Matchen mellan de två bottenkonkurrenterna handlade om vilka som skulle kunna rycka i från det alltmer alarmerande mörkret som är nedflyttning. Kroppskultur var dessutom ute att bryta sin negativa svit på tre raka förluster.

Den timmes långa uppgörelsen bjöd på en första halvlek där lagen gjorde vartannat mål och inget av lagen kunde rycka åt sig någon större ledning.

– Vår första halvlek är riktigt bra, försvaret står upp och framåt gör vi mål på flera olika sätt, säger Bahtijarevic.

Trots underläge med 11–10 i paus var det ändå positiva tongångar i Kropps. Tongångar som blev någon oktav högre när Rebecka Sandberg kvitterade tidigt i den andra halvleken.

Men sen hände något, och det blev genast mörkare för gästerna. RP kunde gå förbi sina motståndare och ryckte till sig en ledning på fyra mål. En ledning som Kroppskultur aldrig riktigt var nära att hämta ikapp.

– Vi gjorde alldeles för många tekniska misstag, vi hade dåligt tryck i kontringarna och lite otur med domsluten, säger Sanjin Bahtijarevic.

Bahtijarevic fick själv syna det gula kortet efter en hetsig protest mot ett domslut.

Mot slutet kröp sig Kroppskultur närmare och närmare men när domarparet blåste av matchen lyste talen 24–21 starkt på anslagstavlan. Och hotet om nedflyttningen tog ett kraftigare tag om Kroppskultur efter fjärde raka förlusten.

– Det funkar inte att bara spela i 25-30 minuter. Vi måste lära oss att hålla fokus matchen igenom, det får vi ta med oss till matchen mot Bjurslätt/Torslanda, säger Bahtijarevic.