Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bäst i Kropps. Lukas Stomvall svarade för flera svettiga räddningar i bortamötet mot Warta. (Arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson
Bäst i Kropps. Lukas Stomvall svarade för flera svettiga räddningar i bortamötet mot Warta. (Arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

Kropps föll mot bottenlaget

Kropps lyckades inte följa upp förra helgens seger med en ny utan föll borta mot Warta.

Hemmalaget Warta började bäst och ledde med 9-4 efter elva minuter. Kropps arbetade sig dock in i matchen och kunde komma ikapp. I halvtid var Kropps i ledning med 15–14.

– Vi startade väldigt dåligt och hade stora problem båda framåt och bakåt. Men vi gjorde en fantastiskt fin sista kvart. Mycket tack vare bra målvaktsspel av Lukas (Stomvall) i målet och ett bra kontringsspel, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck om den första halvleken.

Även inledningen av den andra halvleken var pigg från Kropps sida. Det fortsatt fina spelet resultera i att Kropps kunde gå till 20–16 efter 37 minuters spel.

– Sen gjorde vi några tekniska fel och fick några domslut emot oss och Warta kunde komma ikapp.

LÄS MER: Tony Larsson skriver nästa idrottskapitel – i Kropps

Efter 57 minuter var ställningen lika, 24–24. Då gjorde Warta två snabba mål och vann till slut med 27–25.

– En mycket onödig förlust. Bortsett från sista kvarten i första halvlek, så är jag inte nöjd med insatsen. Vi drog på oss många onödiga utvisningar och hade alldeles för många misstag. Vi har definitivt mer att ge. Samtidigt är vi i den positionen vi är och får slita hårt för poängen, berättar en besviken Gunnar Blombäck.

I början av den första halvleken drabbades Kropps av två skador på Pontus Lundqvist och David Brunsson.

– Pontus fick en smäll på knät och spelade till och från. David fick en smäll på axeln och fick sitta vid sidan resten av matchen. Hur allvarligt det är vet vi inte i nuläget.

Någon spelare du vill lyfta fram?

– Lukas Stomvall i målet gjorde en riktigt bra insats.

Kropps spelar nästa match hemma mot Karlskrona på lördag.

Matchfakta

Division 1 södra

Warta–Kropps 27–25 (14–15)

Målskyttar, Kropps: Anders Alfredsson 6, Henrik Blomqvist 6, Axel Rämhed 6, Jonatan Segle 2, Fredrik Cervell 2, Simon Tydén Busck, David Brunsson, Pontus Lundqvist.

Publik: 102.