KNUTNA NÄVAR. Tränare Barksten Sävland vill se vinnarattityd från Hannes Högström och hans lagkamrater.
KNUTNA NÄVAR. Tränare Barksten Sävland vill se vinnarattityd från Hannes Högström och hans lagkamrater.

Kropps greppar efter sin chans

Efter genomklappningen i hemma­förlusten mot Kristianstad har Kropps herrar jobbat på att skaka av sig besvikelsen och ladda för lördagens serieavslutning borta mot Kungälv.

ANNONS
|

– Matchgenomgången handlade inte så mycket om handboll utan mer om hur vi ska hantera sådana här situationer. Vi förlorade ju inte matchen för att vi är dåliga i handboll, berättar tränaren Stefan Barksten Sävland som gav laget ett ”alternativt” träningspass under torsdagen. Allt för att truppen tillsammans skulle hitta ny energi.

– Nu laddar vi om och greppar efter den möjlighet som fortfarande finns.

Orsakerna till den senaste i raden av matcher där Kropps tappat poäng säger han att laget förstås försöker identifiera och åtgärda.

– Det finns saker där vi ligger långt fram och där vi inte ligger så långt fram. De utmaningar som finns jobbar vi med och jag tycker inte att en av dem är fysiken. Det visade vi mot S-hof när vi vann trots att vi gick runt på få spelare. Men allt kan förstås bli bättre.

ANNONS

Truppen var, med undantag för långtidsskadade, på fredagseftermiddagen helt intakt.

– Jag tror att det finns ett antal av oss, mig själv inkluderad, som är skapligt revanschsugna. Vi får gå på den energin och tron på det vi själva gör, säger han.

– Vi möter även denna gång ett duktigt lag med duktiga spelare som slåss om en kvalplats uppåt, men vi fokuserar mer på oss själva än på Kungälv för att få ut det mesta. Det är det enda vi kan göra. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Stefan Barksten Sävland.

ANNONS