Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bäste målskytt. Henrik Blomqvist gjorde sex mål i förlustmatchen mot Warta. Foto: Håkan Fredriksson

Kropps herrar får kvala sig kvar

Efter förlust mot Warta i näst sista seriematchen får Kropps kvala sig kvar i ettan.

I och med förlust borta mot Warta i den näst sista seriematchen (25-19) den här säsongen står  et klart att det blir kval för Kropps herrar. Tre poäng upp till Vinslöv över strecket är omöjligt att ta i kapp.

Kropps har alltså svårt att göra sig av med bortaspöket som förföljt laget hela säsongen. Efter den fina insatsen mot Kristianstad hemma senast fanns vissa förhoppningar om att man skulle kunna få till ytterligare en bra match, men så blev det inte.

Drog i från direkt

Warta stack i väg direkt i målprotokollet fram till 6-1 efter tio minuter. Kropps fick inte till det framåt och gjorde två straffmål inledningsvis genom Henrik Blomqvist. Första spelmålet kom efter dryga 18 minuter genom Fredrik Cervell.

Kropps kom dock tillbaka i slutet av den första halvleken och inledningen av den andra och hade 14–13 efter 36 minuters spel. Då tog Warta timeout och kunde sedan dra i från och vinna med sex mål.

– Vi kämpade och slet ett tag där och lyckades nästan vända, Men när vi åker på utvisningar och bara har tre niometare att gå runt på, eftersom tre blev sjuka på matchdagen, orkade vi inte helt enkelt, säger Barksten Sävland.

Klart för kval

En match återstår i serien och det är mot Backa hemma på torsdag. Men den är betydelselös eftersom det redan är klart att det blir kval.

– Nu får vi sikta in oss på ett kval och se vilka motståndare det blir där, säger Barksten Sävland.