Kropps herrar klappade ihop

När det behövdes som bäst presterade Kropps herrar som sämst.

ANNONS
|

– Vi tappade det här redan i den första halvleken, säger en bedrövad Jonas Carlsson, tränare för Uddevallalaget efter 38–27 (18–10) borta i måstematchen mot Hisingen/Torslanda. Kropps hade ett gyllene tillfälle, men den negativa trenden i Torslandahallen står sig liksom det faktum laget hittills under säsongen inte klarat att vinna två matcher i rad.

Förlusten är en tung smäll för lagets ambitioner att blanda sig i toppstriden och kampen om uppflyttningsplatser till allsvenskan.

Det mesta havererade direkt och det blev inte bättre av att nyckelspelaren Viktor Olofsson tidigt skadades i axeln och fick utgå.

– Han var inte bra i första halvlek och när han sedan försvann helt påverkades vårt tempo. Det är tydligt att vi är väldigt beroende av honom.

ANNONS

Det hjälpte inte att försvarsspelet stundtals var bra eller hyggligt när båda målvakterna hade en dålig dag.

Göteborgarna lyckades dessutom stressa Kropps med ett offensivt försvarsspel

– Vi hade ingen fart och bränner dessutom för många chanser och hittar aldrig in till mittsexan.

Det hjälpte inte att Kropps försökte chansa i den andra halvleken med en dubbel punktmarkering. Det fungerade till en början, men spelet blev sönderryckt av några utvisningar och ganska snart stod det klart att matchen var förlorad.

– När resultaten dessutom går vår väg så lyckas vi inte knipa de poäng vi ska ha. Det är som det gått troll i detta, suckar Carlsson som inte tycker att någon av spelarna kom upp i vanlig nivå.

Fredrik Cervell och Hannes Högström var Kropps bästa målskyttar med åtta mål var.

Matchfakta

Division 1 södra

Hisingen / Torslanda–Kroppskultur 38–27 (18–10)

Hisingen / Torslanda: Daniel Bjom 7, Jesper Nydén 7, Jesper Knutsson 6, Hampus Dahlqvist 5, Marcus Färnskog 4, August Elmberg 2, Victor Höghielm 2, Alexander Henriksson 2, Emil Algenäs 2, Felix Bengtsson

GF Kroppskultur: Fredrik Cervell 8, Hannes Högström 8, Henrik Blomqvist 5, Simon Tydén Busck 4, Christoffer Nilsson 2

ANNONS