Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LOVANDE. 19-årige Olof de Blanche har fin kapacitet, tycker Kroppstränaren Gunnar Blombäck Bild: Håkan Fredriksson
LOVANDE. 19-årige Olof de Blanche har fin kapacitet, tycker Kroppstränaren Gunnar Blombäck Bild: Håkan Fredriksson

Kropps kan räkna med de Blanche

Borta är det trögt Kropps, hemma brukar det gå bättre. I slutändan gäller det att summan landar på plus. På söndag kan laget ta fjärde raka hemmasegern.

En av dem som ska lösa ekvationen är Olof de Blanche.

19-åringen kom till Uddevalla sedan KFUM Trollhättan lagt ned hans ungdomslag. Han och två kompisar pendlade för att träna och spela med Kropps och efter något år kom han in på Uddevalla elitidrottsgymnasium. Där, på den naturvetenskapliga linjen, visade han bland annat prov på annan kompetens, nämligen i matematik där betyget var minst sagt bra.

– Helt okej. Det är nog större chans att jag ibland räknar fel på handbollsplanen, säger han med ett skratt.

Nu är han en av flera lovande juniorer som tagit plats i Kropps A-lag och som gemensamt och på lång sikt tar kliv framåt.

– Det finns ju mycket mer att ge i det här laget, men vi får se när kan blomma ut som lag. Det är ett gott gäng och det finns mycket att lära av killar som Anders Alfredsson, säger de Blanche.

Sträkt fysiken

Det senaste åren har han stärkt fysiken och inför säsongsstarten såg det mycket bra ut. Då drabbades han av en fotskada och även sjukdom som höll honom från planen i flera veckor. Nu är han tillbaka och har noterats för tolv mål i de tre senaste matcherna. Speltiden ger värdefull rutin för att klara av uppgifterna i såväl anfall som försvar.

– I de matcherna har vi haft en del spelare borta så då har jag ju tvingats att ta plats, säger han

– Jag behöver bli bättre på koncentrationen, att ta rätt beslut och bli mer taktiskt, men det kommer genom att spela mer, säger han

Tror på seger

I söndagsmatchen tror han på seger och tränaren Gunnar Blombäck har samma förhoppning. Han vill också se mer av Olof de Blanche.

– Han är ung och det tar en stund att växa in i detta, men det finns kapacitet som vi ska plocka fram. Han får gärna ta för sig, styra och ställa lite mer, men det kommer med erfarenheten.

Segern senast gav positiv energi för laget.

– Jag tycker det såg bra ut. Inte minst var det bra att få fart på kontringsspelet. Det är viktigt att ta poäng så vi ska vara taggade på söndag, säger Blombäck inför söndagsmötet med Skövde HP.

Inför matchen

Handboll, division 1 södra, herrar

GF Kroppskultur–HP Skövde 90

Agnebergshallen, Uddevalla, söndag kl. 17.00

Läget i laget:

Det är oklart vilka spelare som är tillgängliga för spel, men flera spelare som dragits med sjukdomar och skador ska vara på väg tillbaka.

Matchen direktsänds på bohuslaningen.se med start 16.45