Kropps kopierade Kropps

Om dramaturgin är bra och resultatet det önskade. Varför inte göra samma sak? Kropps herrar följde damernas exempel och kopierade stora delar av deras match.

ANNONS
|

Möjligen hade Kropps herrar kollat in damernas match som gick timmarna före på lördagen. Där var det dramatiskt och jämnt ända in till slutsignalen. Och så avslutades det med hemmaseger, 21–20.

Varför inte kopiera ett lyckat koncept? Så tänkte herrlaget som gjorde precis samma siffror på HP Alingsås, farmarlag till Handbollsligalaget Alingsås HK.

Det började dock inget vidare (precis som i damernas match). Alingsås hade 5–2 efter tio minuter men snart hade Kropps ätit upp försprånget.

I axelskadade Viktor Olofssons frånvaro vilade ett stort ansvar på Fredrik Cervell. Han spelade en tung roll bredvid Charlie Röxner i det för dagen starka mittförsvaret. Dessutom fungerade han som spelmotor och målskytt i anfallet.

ANNONS

Totalt blev det sex mål från Cervell, med det blev han Kropps bäste målskytt.

– Vi börjar lite svajigt med mycket missar men får till det bakåt. Charlie sliter bra och pratar mycket, vi har ett bra samarbete. Kul när man får slita lite och jag får styra spelet i anfallet, säger Cervell som matchades hårt.

Kroppstränaren Jonas Carlsson var aktiv från sidan och fick se ett hemmalag som blandade friskt under matchen. När Kropps spelade borta mot Alingsås så vann de med 19 mål. Några sådana siffror var det aldrig nära att bli i returen.

– Det är en svängig historia där vi blandar och ger fullständigt. Jättebra insatser och väldigt dåliga insatser, då är det jätteskönt att få med sig två poäng, säger Carlsson som har en del skadefrånvaro i truppen.

– Avsaknaden av Viktor (Olofsson) är enorm. Vi blir tempofattiga stundtals och då gör vi dumma val, skjuter i fel lägen och får hela tiden reparera det.

Ett måls ledning i paus blev till ett måls vinst till slut. Men Alingsås fick chansen att kvittera i slutet – precis som Hallby fick mot Kropps damer.

Och exakt samma scenario utspelade sig med bara sekunder kvar. En offensiv foul från bortalaget gav lördagens andra tvåpoängare till Kropps.

ANNONS

Matchfakta

Division 1 södra, herr

Kropps–HP Alingsås

Mål, Kropps: Fredrik Cervell 6, Hannes Högström 5, Henrik Erlandsson 4, Henrik Blomqvist 4, Christoffer Almqvist 2.

Publik: 443

ANNONS