Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Glädjen tillbaka. Charlotte Brink hade kul på planen och satte åtta mål mot Stenungsund.

Kropps tar små steg åt rätt håll

När Nora Kovacs tog över som ny Kroppstränare för en månad sedan var det sex spelare i truppen. Med knappa två veckor kvar till premiären ser det bättre ut.

Kropps damer mötte Stenungsund på torsdagskvällen. Den tredje och sista träningsmatchen under försäsongen.

Mötet spelades i tre gånger 20 minuter och slutade 25–25 efer att matchen varit jämn rakt igenom.

Tränaren Nora Kovacs var nöjd med en del saker och erkände att laget har en del annat att jobba med. Det var trots allt ett fall framåt sedan förra matchen mot Kärra.

– Första tio var väldigt bra med fart i både anfall och försvar, sedan började jag byta och då kände jag att det det blev lite sämre i kombinationerna mellan lagdelarna, säger tränaren.

Kropps hade 15 spelare ombytta varav två målvakter. Nora Kovacs gav samtliga chansen att känna på matchspel i Rimnershallen.

– Nu ville jag ge speltid till alla för det kommer inte att bli så under säsongen, då handlar det om att vinna poäng. Jag ser en bild att förstasexan kommer att vara ett tufft lag, menar Kovacs.

Den 28 september väntar premiären hemma i Agnebergshallen mot H 65 Gordies HK. Förberedelserna har långt ifrån varit optimala på grund av den knappa tiden Kovacs och laget haft tillsammans.

– För en månad sedan var vi sex stycken på träningen och nu är vi 20. Vi samarbetar med Kropps 12 och nu finns en del spelare att välja på. Jag har också fått tillbaka några spelare som tidigare inte hade bestämt sig.

En av dem som bestämt sig är Charlotte Brink. Hon comebackade senast mot Kärra och mot Stenungsund gjorde hon åtta mål framåt, flera av dem viktiga i slutet.

– Det var riktigt roligt, en bra dag. Nu har jag knappt spelat sedan i mars och det är skönt att vara i gång. Vi är ett ungt lag men med mycket mycket potential, jag var inte med i somras men nu är vi många och det är kul, säger niometersspelaren.

– Charlotte är en jätteviktig pusselbit, Lisa (Olsson) är en rutinerad spelare som spelade hela förra säsongen, även målvakten Julia Johansson och Sara Arvidsson är viktiga. Truppen måste vara klar nästa vecka, säger Kroppstränaren Kovacs.

Nyligen blev det också klart att Sara Arvidsson blir spelande assisterande tränare till a-truppen. Dessutom är Carl-Johan Andersson lagledare.

Fram till premiären blir det fokus på träning för Kroppsdamerna.

– Vi har spelat tre träningsmatcher när vi borde ha spelat nio. Vi är back med två månader av försäsongen. Nu ska vi jobba med försvaret, att lära känna och hjälpa varandra. Sedan också med anfallskombinationer och konditionen för att vi ska orka, säger Nora Kovacs.