Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ex-Kroppsare i Rio-OS 1. Johanna Bundsen slåss om platsen som förstamålvakt med Filippa Idéhn.

Kropps-trion på plats i Rio

De är mitt i sina karriärer, mitt i världens största idrottsevenemang och lägger allt fokus på uppgiften att ta Sverige ­vidare i handbollsturneringarna.

De två svenska handbollslandslagen landade under veckan i Rio de Janeiro. Mitt i idrottens Mecka, i stormens öga och i världens blickfång.

28 spelare fördelat på herr- och damtrupp har laddat upp under närmare en månads tid. Med läger i bland annat Strömstad har lagen samlat kraft, tränat taktik och svetsats samman för att nå toppformen till OS-turneringens start. Nu.

Tre av spelarna har ett förflutet i Kropps: Johanna Bundsen, 25, Jenny Alm, 27, och Mikael Appelgren, 26.

– Jag har väntat på det här en bra stund och nu är det äntligen dags, det är helt fantastiskt att vara här, säger Johanna Bundsen på telefon från OS-byn i de västra delarna av Rio de Janeiro.

– En dröm att få uppleva det här och att få representera Sverige. Det är så mycket människor, det är häftigt och man njuter hela tiden. Vi har mött Nadal och Djokovic här i OS-byn, berättar Jenny Alm.

– Jag har bara sett OS på tv och att få vara en del av det är hur ballt som helst, ärofyllt. Samtidigt är jag här för att spela handboll och vi ska göra det bra också, säger Mikael Appelgren.

Mikael Appelgren. Bild: Petter Arvidson
Mikael Appelgren. Bild: Petter Arvidson

Kan det vara mycket annat som tar fokus från handbollen?

– Det har vi pratat om, vi ska kolla på och njuta av andra idrotter men ska prestera på planen först och främst, säger ”Äpplet”.

– För egen del kommer jag inte att ha svårt att fokusera på matcherna utan får vara proffsig när det är match, säger Jenny Alm.

– Det är mycket intryck givetvis men man får koppla bort det och lägga fokus på rätt saker, än så länge har det fungerat bra, säger Bundsen.

Jenny Alm. Bild Niklas Larsson
Jenny Alm. Bild Niklas Larsson

Vad har du för mål med turneringen?

– Jag vill hjälpa laget och spela så bra jag kan. Får jag inte spela så får jag hjälpa laget genom att peppa och heja, säger Jenny Alm.

– Jag är i en konkurrenssituation med Mattias Andersson som har stor erfarenhet. Jag är andremålvakt som det har sett ut innan även om vi är ett bra team, jag vill spela och samtidigt att vi vinner matcher, säger Appelgren.

– Jag hoppas att min form är på topp nu och att jag kan prestera. Jag hoppas att det sitter för vi har haft bra förberedelser, säger Bundsen.