Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt namn. Fredrik Cervell är klar för Kroppskultur samtidigt som Linus Olausson går motsatt väg.

Kropps värvar förre RIK-spelaren

Kroppskultur tappar ännu en nyckelspelare – men har även gjort klart med en meriterad niometersspelare. Linus Olausson lämnar klubben och Fredrik Cervell kommer.

2009 spelade Linus Olausson och Fredrik Cervell ungdomshandboll – i Stenungsunds HK. Nu korsas deras vägar igen. Samtidigt som Cervell har skrivit på för Kroppskultur håller Olausson på och förbereder en flytt till allsvenska Lindesberg.

– Det känns bra och ska bli ett riktigt roligt äventyr, berättar Olausson.

Den explosive vänstersexan tillhörde i fjol en av Kropps absoluta nyckelspelare. Han gjorde totalt 91 mål under säsongen. Att han nu lämnar Kropps efter sex säsonger beror till stor del att förre Kropps-tränaren Tobias Pettersson återfinns i Lindesberg.

– Han känner ju till mig sedan tidigare och hörde av sig. Och jag gill gärna fortsätta utvecklas genom att spela på en högre nivå, berättar Linus Olausson.

Fredrik Cervell har provat på spel med RIK i elitserien tidigare innan han åter varvade ned i moderklubben Stenungsund. Men nu tar han klivet upp till division 1.

– Jag och Fredrik har spelat ihop tidigare. Han blir bra för Kropps, tror Linus Olausson.

Sedan tidigare har Bohusläningen berättat att Guif-fostrade målvakten Johan Stomvall och Christoffer Nilsson, högernia från KFUM Trollhättan, är klar för Kropps.

Kropps har hittills spelat två träningsmatcher. I fredags blev det förlust mot Kärra (21–26, 11–8). På fredag väntar danska Frederikshavn FI.