Kroppstränaren Jonas Carlsson vill använda lagets tyngd mot S-hof.
Kroppstränaren Jonas Carlsson vill använda lagets tyngd mot S-hof.

Kropps vill ta en tung seger

Fysiken ska fälla avgörandet till Kropps fördel när Sävehofs farmarlag S-hof kommer till Agnebergshallen.

ANNONS
|

På lördagen spelar Kropps herr åter hemma i Agnebergshallen. Efter att laget hämtat tre av fyra poäng är blicken åter inställd på en seger.

S-hof – farmarlag till IK Sävehof i Handbollsligan – består av unga talanger, de flesta 17-18 år. Precis som förra veckans motståndare IF Kristianstad.

– Det betyder ungefär samma saker som förra veckan, att vi använder vår fysik försvarsmässigt och våga smälla på, säger Kroppstränaren Jonas Carlsson.

Talangerna i Sävehof-laget är visserligen unga men är skolade i en bra handbollsskola. Jonas Carlsson höjer ett varningens finger för Gzim Salihi (elva seriemål på två matcher hittills) som spås bli en framtida spelare i Handbollsligan.

ANNONS

Samtidigt vet inte Kropps riktigt vilket lag som väntar dem då S-hof kan låna in spelare från A-laget för att ge dem speltid.

– Det kan bli en tuff match och vi måste spela bättre än mot Kristianstad.

Hur viktig var den segern?

– Jätteviktig eftersom vi tappade poäng i slutminuterna av premiären mot Kungälv. Matchen borta mot Kristianstad är en av de svåraste på hela säsongen och poängen kan bli viktiga i slutändan, säger Kroppstränaren och slår fast att laget behöver bli bättre på att döda matcherna.

Avkast

Division 1 södra

Kropps herr–S-hof

Agnebergshallen: lördag 15.00

Läget i laget: Anders Bottenmark är bortrest och ersätts i truppen av Christoffer Nilsson. Nyförvärvet från Trollhättan kan därmed göra debut för Kropps. Hannes Högström stukade foten i veckan men kommer troligen till spel.

ANNONS