Ung talang. 18-åriga Johanna Johansson har stått för en bra debutsäsong i Kropps damer. Nu hoppas hon sänka Karlskrona i det kommande kvalet.
Ung talang. 18-åriga Johanna Johansson har stått för en bra debutsäsong i Kropps damer. Nu hoppas hon sänka Karlskrona i det kommande kvalet.

Kroppsdamerna går för vinst

På söndag reser Johanna Johansson och hennes Kropps till Blekinge. Där väntar den första kvalmatchen i bäst av två mot Karlskrona Flottan.

ANNONS
|

Kropps damer stod för en stark avslutning på serien. Inför den sista seriematchen var laget tvingat att ta full pott mot H65 Gordies, något man lyckades med. Känslan i truppen är därför bra inför kvalmatcherna mot Karlskrona Flottan.

– Alla i laget har verkligen kämpat och gett allt nu på slutet. Det är mycket positiva tankar inför kvalspelet, säger Johanna Johansson.

Kropps motståndare, Karlskrona Flottan kommer från en stark säsong, laget slutade på andraplats i division två och var bara en poäng ifrån att nå direktuppflyttning.

– Jag vet inget direkt om Karlskrona, men tränarna har bättre koll. Vi kommer att gå igenom en del på träningarna innan matchen, säger Johansson.

ANNONS

Johanna Johansson har Kroppskultur som moderklubb och gör sin första säsong i A-laget. Där har hon redan gjort sig känd som en ung talang med näsa för målet.

– Det var varit jättekul, jag känner att jag utvecklats väldigt mycket. Man har fått möta bra lag och spelare hela tiden, säger 18-åringen.

Drömmar och visioner finns hos de allra flesta idrottsmän och kvinnor, så även hos Johanna Johansson. Målet är att någon gång få chansen att spela i elitserien. Även om fokus just nu ligger någon helt annanstans.

– Det är klart jag vill bli någonting inom handbollen. Men nu är det fokus på att gå klart gymnasiet, sen är det möjligt att börja titta på lite bättre klubbar, säger Johansson.

Kropps tränare Nora Kovacs är inte sen med att hylla sin talang.

– Hon har inte mycket erfarenhet, men har ändå varit en av våra nyckelspelare i år. Som med alla unga talanger går spelet lite upp och ner. Om hon jobbar lite med sin attityd och det fysiska så tror jag hon kan bli en landslagsspelare i framtiden. Så bra är hon, säger Kovacs.

Nora Kovacs berättar också att man använt sig av kontakter för att få en bättre bild av Karlskrona. Det huvudsakliga fokuset ligger dock på den egna insatsen.

ANNONS

– Vi har koll på vilka som är bra i Karlskorna, men det viktiga är att vi spelar vårt spel, säger Nora Kovacs

Den första matchen avgörs i Karlskrona den 9 april, därefter väntar returmöte i Uddevalla den 17 april. För vinnaren i dubbelmötet väntar sedan ytterligare en kvalomgång. Motståndet där är ännu inte klart.

– Jag känner mig mycket taggad inför kvalet nu, det tror jag hela laget gör. Sådana här matcher är de roligaste att spela, säger en förväntansfull Johanna Johansson.

Matchfakta

Söndag 9 april 18.00:

Karlskorna Flottan–Kroppskultur

Läget i laget:

Sofia Johansson och Charlotte Brink saknas på grund av skador.

ANNONS