Kroppskulturs herrar på rätt spår igen

Insatsen var inte felfri, men segern mot Kärra på onsdagskvällen var en av Kroppsherrarnas bästa matcher under säsongen.

|

Om liknelsen tillåts får man säga att det till slut gick som tåget. För det mesta som på räls, men fortfarande med några irriterande små stopp och oförutsedda uppehåll. Till slutstationen kom laget i alla fall - och de två poängen efter 29–22 (13–14) var välförtjänta.

Bäst på plan i den omedelbara revanschen på Kärra var Fredrik Cervell. Med sina nio mål var han jämte Charlie Röxner, Henrik Blomqvist och Lukas Stomvall lagets bästa i en dag när hela laget får mer än godkänt.

I den första halvleken gick det trots detta lite halvknackigt och Kropps låg mest hela tiden ett eller några mål bakom gästerna. En del hängde på Kropps, men det ska också sägas att Kärra inledde bra och hade inte minst en mycket bra målvakt i Marcus Erixon.

– Vi gjorde honom bra också med alla skott där nere. Bra att vi ändrade på det i paus, säger Fredrik Cervell som hyllade lagets insats, men som med all rätt även var nöjd med vad han själv presterat.

– Det lossnade verkligen och det känns som jag orkar mer nu trots att jag kör hårt både framåt och bakåt. Sedan tar jag och de andra bättre anfallslägen. Skillnaden mot förra matchen var enorm.

Kroppstränaren Jonas Carlsson var också helnöjd.

– Fredrik var jättebra och äntligen är han bra i en hel match.

En annan som bidrog starkt till segern var Charlie Röxner som visserligen slet framgångsrikt på linjen i anfallet, men det var i mittförsvaret som han styrde, ställde och till slut stängde luckorna som gjorde att Kärra kunde vara i ledningen i paus.

– Hans spel, ledarskap och attityd är så värdefullt för oss, säger tränare Carlsson som var generös med berömmet efter matchen - och han hade all anledning.

Målvakten Lukas Stomvall fick en tung start, men jobbade sig in i matchen och den sista delen av matchen var han mycket bra.

– Han är ambitiös och seriös. Att komma igen som han gjorde är starkt, säger Jonas Carlsson.

Lukas Blomqvist börjar hitta rätt på kantpositionen där Kropps hittills har haft svårt att finna en hållbar lösning. Han stod också för matchens snyggaste mål när han trixade sig förbi försvaret efter en spelvändning. Möjligen var kusin Henrik Blomqvist kantmål ur ingen vinkel alls i matchens sista sekund lika snyggt, men det där får de göra upp om vid nästa träning.

Kropps alltmer ser ut som en stark enhet och målsättningen att slåss i toppen, som emellanåt känts avlägsen, känns nu realistiskt igen. Det finns fortfarande svackor, tekniska fel och detaljer som måste slipas på. Vägen är fortfarande lång, men hoppet lever.

Kroppskultur-Kärra 29–22 (13–14)

Målskyttar, GF Kroppskultur: Fredrik Cervell 9, Henrik Blomqvist 6, Viktor Olofsson 4, Christoffer Nilsson 3, Charlie Röxner 3, Lukas Blomqvist 2, Simon Tydén Busck, Hannes Högström.

Kärra HF: Elias Krantz 5, Erik Nylén 4, Mathias Revell 4, Philip Otterberg 2, Joel Fallgren 2, Kevin Johansson 2, Andreas Franz, Jacob Schmidinger, Niklas Stegefelt.