Kroppskulturs herrar tappade segern igen

Efter en ny tung förlust har Kroppskulturs målsättning om allsvenskan nu ersatts med ett räddningsuppdrag.

ANNONS
|

– Nu måste vi se till att hänga kvar i ettan, säger Ralf Jansson som coachade laget i 27–29-förlusten mot Vinslöv.

Precis som flera gånger tidigare vek Kropps herrar ned sig i slutskedet av matchen. Stabilt spel och tremålsledning vid två tillfällen ersattes med slarv, handlingsförlamning och till slut två nya förlorade poäng.

– Det är de sista 10 minuterna som fäller oss igen och jag vet inte vad det beror på. Det är ju ingen slump, säger en bekymrad Ralf Jansson som ersatte bortreste Stefan Barksten Sävland som coach inför välfyllda läktare i Agnebergshallen.

Det var en jämn, tuff och inte alltid så välspelad match där Kropps kastade om i laguppställningen.

ANNONS

– Jag ville spela med de som var hetast för stunden och det kanske var ett misstag som jag i så fall får ta på mig, säger Ralf Jansson.

Till slut hittade han en vinnande uppställning och från slutet av första halvlek och början av den andra fanns det bra driv, beslutsamhet och effektivitet i hemmalaget.

Henrik Blomqvist och Pontus Lundqvist hade med åtta respektive sju mål bäst ordning på avsluten och var starkt bidragande till att Kropps med 20 minuter kvar ledde med 21–18 och med 15 kvar med 24-21.

Då kollapsade laget - igen.

– Vi försökte gå tillbaka till det enkla. Det framför allt i anfallsspelet som vi brister. Inte så mycket i det snabba omställningsspelet där vi får räkna med lite missar, men i det stationära var det inte bra. Försvaret är okej, om än inte hela matchen, säger han.

Han var också missnöjd med att spelare hängde med huvudet när det blev motigt i slutskedet.

– Sådant har en förmåga att sprida sig och det är inte bra.

Stämningen i Kropps omklädningsrum var av naturliga skäl i absolut bottenläge efter matchen. Laget kan i värsta fall ha tre poäng upp till säker mark efter helgens matcher.

ANNONS

– Det är fruktansvärt surt, men vi får helt enkelt rannsaka oss någon dag, både spelare och ledare och sedan få ihop laget igen.

ANNONS