Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bra jobbat! Alingsås Oscar Bergendahl (23), målvakt Rickard Frisk och Anders Alfredsson (24) under premiären Handbollsligan mellan Alingsås och Guif.

Kroppstalangen tog klivet rakt in i hetluften

Förre Kroppsaren Anders Alfredsson kastades rakt in i hetluften. En seger, två mål och gott om speltid fick han med sig från debuten i Handbollsligan med Alingsås HK. "En dröm som går i uppfyllelse", säger talangen.

I maj skrev Kropps niometersspelare Anders Alfredsson på för SM-finalisterna Alingsås HK. Två steg uppåt divisionsmässigt och 20-åringen var inställd på en inlärningsperiod för att på sikt spela i Handbollsligan – den högsta serien i svensk handboll som tidigare hette Elitserien.

– Jag kommer ju dit utan tanke att gå in i elitlaget. Först ska jag träna i en elitmiljö och utvecklas. Det är utvecklingen över lång sikt som är intressant, sa han till Bohusläningen då.

Utvecklingen på kort sikt har också varit intressant.

I Alingsås premiärmatch hemma mot Guif i förra veckan var Alfredsson med – och gavs stort förtroende från tränaren Mikael Franzén.

Två mål, ett assist och två utvisningar var den hårda faktan.

– Jag spelade 35 minuter ungefär, mest framåt men även bakåt. Det var nervöst innan men skitkul att få chansen, säger Anders Alfredsson.

Vänsternian inte bara fick chansen, han tog den också.

– Anders visade ett härligt go och vågade matchen igenom, han gjorde bland annat ett mycket viktigt mål på slutet, sa Alingsåstränaren Mikael Franzén till klubbens hemsida efter premiären.

– Det var när matchen stod och vägde med fem minuter kvar som det andra målet kom. Vi ledde ett tag med sju bollar men tappade på slutet. Skönt att sätta den, berättar 20-åringen.

Drygt 1 400 personer kom till Estrad, handbollshallen som är Alfredssons nya hemmaplan. Nyligen blev också Alingsås hans nya hemstad. För tre veckor sedan flyttade han och flickvännen in i en lägenhet.

– Vi trivs bra och båda har fått jobb. Jag jobbar som elevassistent och det passar bra med våra träningstider.

Just träningen är en av skillnaderna mellan division 1 och Handbollsligan. AHK tränar två-tre pass mer i veckan än Kropps och lägger större fokus på styrketräning. Något som krävs på den nivån.

– Det är en stor skillnad på det mesta, tempot och fysiken, det är fler kilo muskler, säger Anders Alfredsson.

För Alingsås väntar Solnaklubben Ricoh på fredag. Då hoppas den förre Kroppsspelaren att vara med i hetluften igen.

– Förhoppningsvis blir jag uttagen, det är häftigt att få förtroendet, en dröm som går i uppfyllelse. Men jag ser det också som en bonus, jag kommer säkert att spela med farmarlaget (HP Alingsås spelar i division 1) under säsongen också.