Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Unika. Kropps B-flickor födda 1999 tog SM-guld som första kroppslag någonsin på flicksidan.

Kroppstjejer tog historiskt SM-guld

Första kroppslag någonsin på flicksidan som tog SM-guld. I helgen blev Kropps B-flickor unika. – Precis allt har stämt, säger tränaren Kjell-Åke Läckberg som firade sin 60-årsdag med finalseger.

Jönköping. Kropps B-flickor anlände till Uddevalla strax före klockan sex på söndagskvällen eskorterade av en brandbil med blåljus och sirener. Precis som det anstår nyblivna svenska mästare stod nära och kära och tog emot.

– Vi visste att vi kunde slå alla lag, men att vi skulle göra det på en och samma helg är helt otroligt, säger Kjell-Åke Läckberg som tränar laget tillsammans med förre kroppsmålvakten Mikael "Miche" Johansson, Sara Baldejsö och Anette Blad.

Redan i fredags kväll kom indikationer på att helgen kunde sluta muntert för Kropps. Laget vann då över Torslanda med 14–13. Därefter blev det också segrar över Skövde med 21–15 och Skuru med 15–8. Därmed var Kroppstjejerna klara för semifinal där Eslöv stod för motståndet. Kropps vann med klara 18–11.

I finalen ställdes man återigen mot Torslanda och också denna matchen blev jämn. Kropps vann till slut med 9–8 efter hela sju mål av Johanna Johansson som tillsammans med Jonna Lindblom blev uttagen i All star team.

– Torslanda var väl lite favorit på förhand tillsammans med Skövde och Åkersberga. Vi har mött lagen tidigare så vi visste att vi kunde vinna, säger Läckberg som också körde bussen.

Han vill berömma Johanna Johansson men också målvakterna Nadja Petersén och Linnea Holmberg.

– Glöm inte Elin Fransson heller. Hon var suverän i försvaret.

Vad var det som gjorde att ni lyckades den här helgen?

– Allt har varit så avslappnat. Vi har bott för oss själva på ett vandrarhem och umgåtts bara vi.

Kjell-Åke Läckberg passade också på att fylla 60 år dagen till ära.

Hur har du blivit firad?

– Tjejerna sjöng för mig redan fem i morse. Det kunde inte bli bättre. Födelsedag och finalseger.

Team Bohusläns A-flickor var också framme i SM-slutspel. Laget slutade där sjua.