Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I vardagen. Lina Barksten spelar handboll i Torslands HK, här i matchen mot OV Helsingborg där det blev vinst med 25–17.

Lina Barksten uttagen i landslaget

SM-guld i somras – och nu ­uttagen till landslaget. Förra Kroppsspelaren Lina Barksten får dra på sig blågult igen.

Sedan förra året spelar Lina Barksten handboll i Torslanda HK. Före årets säsong spelade hon SM i beachhandboll för sin nya klubb. Turneringen spelades i juli, under SM-veckan i Norrköping.

Det gick bra för Barksten och Torslanda. Väldigt bra.

Laget gick hela vägen till finalen där Kristianstad HK besegrades.

– Det är en ganska ny sport som blir större och större. Jag har inte spelat så mycket utan hängt med Isabelle Svahn i laget som är väldigt duktig. Hon har varit med i landslaget tidigare, säger Lina Barksten.

I förra veckan fick L ina beskedet att hon är uttagen till två landslagsläger. Det första är i Södertälje i slutet av januari och en del i uppladdningen inför EM i Kroatien senare under året, skriver Handbollskanalen.

– Lite överrasande och kul. Det är en speciell sport och jag har inte spelat så länge, säger den Kroppsfostrade 23-åringen.

SM-guldvinnarna Torslanda har tre spelare med i truppen, förutom Barksten och Svahn även Linda Cadario. Flest representanter har Kristianstad med fem spelare.

Lina Barksten har dock inte fått så mycket träning i beachhandboll under säsongen.

– Någon gång då och då. Jag spelar mest för att det är kul.

I den ”vanliga” handbollen har Torslanda börjat få upp farten. Efter två vinster före jul har de klättrat över det nedre kvalstrecket i damernas allsvenska.

– Vi hade en jobbig start. Nu har vi tränat hårt och spelat ihop oss, det har gett resultat. Vi kommer att bli bättre under våren, säger Lina Barksten.

Lina Barksten har tidigare representerat Sveriges ungdomslandslag i handboll. Bland annat var hon med och vann UVM-guld 2012.