Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp. Kropps flickor födda 07/08 spelade tätt försvar i segermatchen mot Sävehof i Junicupen på söndagen.

Lyckad cup i ny form

– Ett lyft för handbollen. Så betecknar turneringschefen Thomas Rydén Junicupens återkomst i helgen.

Den nya turneringen klarade provet. Med sina dryga 40 år på nacken var det ändå mycket nytt när klubben för första gången lämnade Gustafsbergsfälten och dessutom flyttade de äldre klasserna inomhus. Men de 170 lagen verkade vara helnöjda - precis som arrangörsstaben.

Till och med vädret stod på turneringens sida, trots några droppar regn. Med undantag för en misstänkt handledsfraktur och några mindre incidenter blev det också en olycksfri helg, men beredskapen var hög.

– Jag tror vi har haft tre läkare och flera sjuksköterskor igång så det har funnits kompentent personal om något skulle hända, säger Rydén.

Juniorturneringarna, Jenny Alm Trophy och Peter Olofsson Trophy, var välspelade och hade i herrarnas fall en mycket jämn final där Torslanda till slut tog hem segern med 30-29. Där blev det också en fin tredjeplats för hemmalaget. I damklassen vann Kungälv seriespelet med Kroppskultur på femte och sista plats.

Även i de yngre klasserna blev det några lokala framgångar där Orust, Lysekil och Stenungsund tog var sin klasseger medan Kroppskultur vann tre B-finaler och Stenungsund en.

Det fanns väl bara en sak som bekymrade turneringsledningen och det var parkeringsfrågan. Anstormningen av besökare gjorde det svårt att göra plats för alla fordon och Rimnersområdet har nog sällan, eller aldrig, känt av ett sådant trafiktryck som under lördagen där det inte fanns några lediga parkeringsplatser i en radie på flera hundra meter runt turneringscentrat.

– Vi hade inte räknat med så många utomstående besökare så det måste vi se över inför kommande år.

Arbetet med Junicupen 2017 är redan igång. En första utvärdering ska göras nästa vecka och då ska klubben också ta ställning till frågan om hur stor turneringen kan bli.

Helgens 170 lag är en av de största upplagorna på många år och intresset visar att den siffran kan bli ännu högre.

– Vi har redan flera förfrågningar och måste sätta gränsen någonstans, säger Thomas Rydén om det angenäma problemet.