Johanna Johansson gjorde fem mål och blev näst bästa målskytt i Kropps. (Arkivbild)
Johanna Johansson gjorde fem mål och blev näst bästa målskytt i Kropps. (Arkivbild)

Lyckad Kroppsdebut – men inga poäng i Skåne

Ett skadedrabbat Kropps kunde inte rå på Åhus. Det blev storförlust för ett vingklippt lag där ett nyförvärv fick spela sin första match.

ANNONS
|

Skadorna och sjukdomarna ställde till det för Kropps damer som åkte till Skåne på lördagen. Motståndarna Åhus är också laget som ligger på platsen ovanför, som innebär att man slipper kvala för att stanna kvar i serien.

Det var framförallt på målvaktssidan som Kropps hade bekymmer då Linnea Holmberg drogs med sjukdom och Julia Johansson inte kunde åka med till bortamatchen.

– Linnéa ställde upp för laget och jag är tacksam för det. Dessutom fick flera som inte brukar spela så mycket ta mycket ansvar och det är en svår situation. De gjorde sitt bästa men det räckte inte, säger tränaren Nora Kovacs.

ANNONS

Efter likaläge 3–3 i inledningen av matchen drog Åhus ifrån till 7–3 och senare 12–7 i paus. Närmare än så kom inte Kropps. Matchen slutade 30–19 till hemmalaget som därmed ryckte till sig ett försprång på fyra poäng före Kropps.

– Vi tog halvlägen och de fick många enkla mål på kontring, vi blev trötta av att jaga hela tiden, säger Kovacs som hade ett nytt namn med i truppen.

28-åriga CarolineFalk varmed för första gången. Linjespelaren har tidigare spelat i allsvenskan och har tränat med Kropps i några veckor.

– Hon har flyttat till Mellerud och spelat på lägre nivå, nu kände hon att ha hade mer att ge. Hon fick chansen och tog den. Caroline passar in jättebra hos oss både som person och spelare i försvar och anfall, säger Nora Kovacs.

Två omgångar återstår av serien. Kropps har kvar att möta Aranäs på hemmaplan och H65 Geordies borta i den sista matchen.

– Målet är att behålla kvalplatsen, vi måste ha poäng och kommer att göra allt vi måste för att vinna de poängen som krävs.

Matchfakta

Handboll, division 1 södra, dam

Åhus Handboll–Kropps 30–19 (12–7)

Mål, Kropps: Caroline Falk 6, Johanna Johansson 5, Sara Arvidsson 4, Lisa Olsson 2, Nora Jönsson, Beatrice Häggendal

ANNONS