Mustaschmannens klubb kommer till Junicupen

Klubben som fostrade mannen med mustaschen – den tyske landslagslegendaren Heiner Brand – kommer till Uddevalla. Junicupen kryddas med Gummersbachs juniorlag.

ANNONS
|

Den anrika tyska handbollsklubben VFL Gummersbach kommer att vara representerade när Junicupen återigen spelas i Uddevalla. Turneringen hade ett uppehåll 2014 men återvände i ny form i fjol.

Juniorklasserna i Junicupen går under namnen Jenny Alm trophy (dam) och Peter Olofsson trophy (herr). Det är i den sistnämnda klassen som Gummersbach kommer att spela.

– Det är Sanjin som har en ingång till dem via sin bror (Denis Bahtijarevic) som jobbar i akademin där, berättar Robert Björk som jobbar med administrationen kring Junicupen.

Fem lag är klara i herrjuniorturneringen i Junicupen som i övrigt lockar intresserade handbollsklubbar redan ett halvår före start.

ANNONS

– Intresset är enormt, vi får förfrågningar hela tiden och passerar snart 100 anmälda lag, säger Robert Björk.

Gummersbach är en anrik handbollsklubb i Tyskland och det var där den legendariske Heiner Brand föddes och startade sin handbollskarriär.

Den numer 64-årige Brand har spelat över 100 landskamper för Tyskland och var dessutom landslagets förbundskapten i 14 år.

Han är den ende som vunnit handbolls-VM både som spelare och tränare. Många känner säkert igen honom som mannen med mustaschen som ledde Tysklands landslag mellan 1997 och 2011.

I dagens Gummersbach finns bland andra tyske landslagsspelaren Julius Kühn. Följande före detta Gummersbachspelare är eller har varit framstående i handbollsvärlden: Mark Dragunski (Tyskland), Momir Ilić (Serbien), Stefan Kretzschmar (Tyskland), Daniel Narcisse (Frankrike) och Gudjón Valur Sigurdsson (Island).

Dessutom ett antal svenskar genom åren. Tomas Axnér, Jan Stankiewicz, Denis Bahtijarevic och Umberto Brajkovic, Fredrik Larsson med flera.

ANNONS