Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ödesmatcher. Segrar är det enda som räknas när Kroppskulturs herrar och damer – här representerade av Hannes Högström och Sofia Johansson – bjuder på handbollslördag med fri entré.

”Nu behöver våra lag allt stöd de kan få”

Kroppskultur damer och herrar står ännu en gång inför en ödeshelg med mycket viktiga matcher där fokus nu även på herrsidan flyttats till att i första hand hänga kvar i division 1.

– Damerna har väl mot slutet presterat över förväntan och herrarna dessvärre under sett till tabellplacering. Nu kommer det verkliga måste-matcher så nu behöver våra lag allt stöd de kan få, säger Kropps klubbchef Peter Holmén.

Först kommer lördagens möte med Alingsås för damerna och Vinslöv för herrarna vilket också blir vårens sista dubbelarrangemang.

– Det var tänkt att ha ett till lördag 18 mars, men nu har herrarnas match flyttats till onsdag 22 mars

Publiken flockas inte som förr på klubbens hemmamatcher. Inte ens när det som på lördag är fri entré och så kallad enkronasmatch där sponsorerna går in med stöd per närvarande åskådare.

I helgen var du och 1753 andra och såg Uddevalla futsals SM-semifinal. Är du avundsjuk?

– De är imponerande och har gjort det fantastiskt bra. De har en bra produkt och har fått till en hype. Bara att gratulera, men i vissa matcher har även de fått inse att Uddevallapubliken är svårflörtad, säger han.

Peter Holmén tror inte att Kropps kan konkurrera i helgens dubbelevenemang, men har ändå förhoppningar att medlemmar och handbollsfansen i Uddevalla kan sluta upp i stora skaror.

– Vi hoppas det kommer 1200 personer. Sett till antalet medlemmar så borde det vara ett intresse. Tyvärr kolliderar våra egna matcher med varandra ibland, men nu har vi satsat hårt på att locka våra egna även om vi inte lyckats så bra tidigare. Det betyder mycket för stämningen och för våra spelare, men vi måste också göra produkten mer intressant.

Det är inte bara på planen och på läktaren som Kropps går en hård match. Arbetet med att räta upp ekonomin krävde stort fokus vilket under en tid satte annat på väntlistan, till exempel ledarutveckling. Där menar Holmén att klubben nu är på väg uppåt.

– Vi har halkat efter, men trenden har vänt den här säsongen då vi haft större sportsligt fokus. Nu har sex ungdomsledare gått TS1, ett viktigt tränarsteg. Det är ett måste för att få fram egna talanger och stjärnor. Då krävs bra ledare och tränare.

Detta och mycket annat var på agendan när Kropps styrelse den gångna helgen hade ett framtidsmöte. Bland annat vill klubben öka sin närvaro i sociala medier för att nå fler nuvarande och möjliga handbollsspelare, något som till exempel futsalen lyckats bra med.

– Vi har inlett vårt strategiarbete och tittat på vad som måste prioriteras, bland annat att få fler att engagera sig igen. Vi, har, precis som många andra föreningar, tappat många ideella krafter som vi vill vinna tillbaka och där har den sportsliga framgången också betydelse eftersom det är roligare att jobba i medgång.

Vilja, fart, tuffhet och disciplin. Det är några av önskemålen från coacherna för Kropps dam- och herrlag inför lördagens viktiga matcher i Agnebergshallen.

Laget har förutom Charlotte Brink på skadelistan även ett frågetecken för Sofia Johansson.

– I övrigt är laget redo för Alingsås. Vi hade en bra träning i torsdags. Tjejerna måste tro på sig själva och köra för fullt under hela matchen. Sedan hoppas vi förstås på ett gott stöd från läktarna, säger tränaren Nora Kovacs som vill knappa in på framför allt Åhus över strecket, fyra poäng före Kropps.

På herrsidan blir det Ralf Jansson som får kliva in som coach då Stefan Barksten Sävland är bortrest. Med undantag för långtidsskadade Kasper Jansson och med reservation för sjukdomar och småskavanker som drabbat laget den senaste tiden räknar Kropps med att kunna mönstra starkast möjliga lag. Bland annat är Henrik Erlandsson tillbaka.

– Det viktigt och nödvändigt om vi ska kunna avlasta varandra . Vi möter ett Vinslöv som spelar bra och dessutom är fysiska och då måste vi bjuda upp. Vi måste också upp i nivå jämfört med matchen mot Höör och tro på det vi gör.

– Fighting och högt tempo blir en nyckel precis som en tro på det vi gör och att vi också håller oss till det som vi bestämt. Det klarade vi inte senast och det kostade matchen för oss, säger Ralf Jansson.