Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lämnar Kropps. Patrik Olsson slutar som tränare för Kropps herrar efter bara en säsong. Nästa klubbadress blir i stället den allsvenska nykomlingen RP Linköping.

Nu eller aldrig för Kroppskultur

Sju omgångar kvar av handbollsallsvenskan.
Och Kroppskulturs herrar ligger sist – på väg ned i division 1.
 – Vi måste börja ta poäng nu, säger Patrik Olsson.

Hallby hemma den 14 oktober (23–21). Varberg i Agnebergshallen exakt en månad senare (29–26).

Alstermo hemma (29–27) och borta (23–20) strax före juluppehållet.

Kroppskulturs segrar den pågående säsongen är lätträknade.

På 19 matcher har Kropps tagit fyra segrar. Lägg också till en oavgjord match mot Hästö (24–24) och Kropps får ihop endast nio poäng på 19 matcher.

I eftermiddag gäller det match mot tabelltrean Rimbo i Agnebergshallen. Om det inte lossnar under de avslutande matcherna kommer Kropps att spela i division 1 nästa säsong.

Det är tränaren Patrik Olsson väl medveten om:

– Vi har fortfarande chansen att hänga kvar och det är bara att försöka ta den, säger han.

Rimbo har bröderna Ken, Jeff och Jerry Tollbring som Kropps måste få stopp på. Patrik Olsson säger att Rimbo spelar lite olika typer av försvarsspel och kan vara lite luriga.

– Vi vet att de spelar lite speciellt, och vi vet hur vi ska stoppa dem. Men det gäller att kunna utföra det på planen också, säger Patrik Olsson.

Flera har haft svårt

Kropps räddningsplanka kan bli att några andra lag också haft det väldigt tufft att hävda sig i allsvenskan.

Eskil ligger till exempel på samma poäng och det skiljer endast en poäng till kvalplatsen där Lindesberg ligger just nu. Ovanför nedflyttningsstrecket ligger Varberg och Alstermo, fyra respektive fem poäng, före.

Det är de sex lagen som bottenstriden ser ut att handla om. Tabellåttan Ricoh (16 poäng) kan vid genomklappning bli indraget. Men då krävs det samtidigt att alla bottenlag börjar plocka poäng. Därför har Bohusläningen koncentrerat sig på de sex sämst placerade lagen när vi presenterar de återstående matcherna för aktuella lag.