Premiären avklarad. Nora Kovacs, nu tränare, fick se sitt lag förlora i träningsmötet med Sarpsborg.
Premiären avklarad. Nora Kovacs, nu tränare, fick se sitt lag förlora i träningsmötet med Sarpsborg.

Nya Kropps dam igång med matchandet

Kroppsdamernas nykomponerade lagbygge har inlett matchandet med förlust mot Sarpsborg. Men nya tränaren Nora Kovacs ser möjligheter inför säsongen.

ANNONS
|

De var sex spelare på hennes första träning som tränare för Kroppskultur.

Men nu förfogar Nora Kovacs över en trupp som är i fulla förberedelser inför säsongen i division ett.

Under lördagen spelade hennes nya, unga lag den första träningsmatchen. På andra sidan stod norska Sarpsborg, som vann med klara 37–19. Siffror som för Kropps är ointressanta, menar tränare Kovacs.

– Resultatet bryr vi oss inte om. Det är inte viktigt nu. Jag har sagt åt spelarna att inte kolla på tavlan. Det som är viktigt är att vi kämpar och springer hemåt för att hjälpa målvakten och inte släpper till för mycket kontringar.

ANNONS

Linnea Holmberg stod för en fin insats i målet, men försvarsmässigt finns det att jobba på. Och det är inte så konstigt.

– Det här var den första matchen som de här spelarna gjorde tillsammans och det tar tid att lära känna varandra ute på planen, säger Kovacs.

Hon är inställd på en tuff säsong, men ser samtidigt möjligheter.

– Spelarna visar verkligen att de vill. Vi gör ett bra jobb och det ser ljust ut. Så mycket mer än så är svårt att säga efter en match, men jag hoppas och tror att det blir bättre.

Hur lyder målsättningen för er?

– Målet är att hänga kvar. Jag kan inte lova att vi ska tillbaka till allsvenskan, det är omöjligt. Allt är väldigt nytt och jag har aldrig tränat ett a-lag tidigare. Även om jag har spelat i tio år så är det inte samma sak.

På fredag kväll väntar nästa träningsmatch för Kroppsdamerna, hemma mot Kärra.

Även herrarna var i farten och spelade sin första träningsmatch för säsongen under fredagskvällen. Danska FFI Håndbold från Fredrikshamn, nykomling i division ett, stod för motståndet och vann med 31–20 efter att Kropps spelat upp sig och vunnit andra halvlek.

ANNONS

För deras del väntar spel i turneringen Valle cup i Skövde kommande helg. Där kommer även HK Country, Kungälv, Vinslöv och Sollentuna till spel.

Så spelade Kropps

Truppen: Linnea Holmberg (mv), Lisa Olsson, Emmie Beljic Johansson, Therese Andersson, Kicki Frick Palmerand, Bea Häggendal, Elin Fransson, Johanna Strandberg, Amanda Rafalski, Sofie Olsson, Johanna Linsten och Marie Meyner.

Målskyttar: Lisa Olsson 5, Bea Häggendal 3, Emmie Beljic Johansson 3, Johanna Strandberg 2, Therese Andersson 2, Kicki Frick Palmerand 1, Sofie Olsson 1, Johanna Linsten 1 och Marie Meyner 1

ANNONS