Olofssons tio räckte inte för Kropps

Kropps herrar har inte fått någon smakstart på säsongen.

|

På lördagen blev det hemmaförlust 24-27 (14-12) sedan ett påfallande blekt och tempofattigt Kropps flera gånger tappat ledningen.

Hemmaspelarna bjöd på en rad misstag, ett allt för vänligt försvarsspel och visade tecken på dåligt självförtroende. Det kan man inte bjuda på mot välskolade S-hof, särskilt inte när laget förstärkts med tre-fyra spelare ur elitlaget Sävehof.

Planens bäste, tiomålsskytten Viktor Olofsson, höll länge sitt Kroppskultur under armarna, men det finns en anledning till att det heter lagsport och på lördagen fanns laget Kroppskultur inte på plats.

– Jäkligt surt, konstaterar Olofsson sedan hans lag förlorat, ja kanske rent av skänkt bort poängen till S-hof från Partille.

Det började ändå ganska bra och hemmalaget höll ett knappt, men till synes stabilt grepp om matchen i halvtid. 14-12 borde kanske till och med ha varit 15-12 i halvlekens sista kast där Henrik Blomqvist dock inte lyckades överlista 17-årige Erik Hvenfelt i bortamålet.

Hade en tremålsledning gjort skillnad? Kanske, men med tanke på lagets usla inledning av den andra halvleken med fyra raka baklängesmål behöver nog inte Blomqvist sova sämre än sina lagkamrater.

Olofsson fick till slut hjälp med målskyttet, men kanske kom den hjälpen lite försent. Med drygt 20 minuter kvar presenterade sig nämligen även Fredrik Cervell i målprotokollet. Han pangade sedan in ytterligare fyra i matchen varav tre i rad när Kropps med en tremålsledning 20-17 var på väg att punktera matchen med kvarten kvar.

Men med sitt 21-20 vid tio minuter kvar tog Simon Tydén Busck Kropps till ledningen för sista gången den här eftermiddagen.

Samtidigt som Kropps insats var svag får man ge S-hofs spelare att de spelade väldigt optimistiskt, uppoffrande och aldrig gav upp.

– Såklart, de vill ju visa upp sig för att få en chans i elitlaget, säger Viktor Olofsson

Tränare Jonas Carlsson håller med om att hans lag brast på fler punkter.

– Sett till inställningen är vi inte där. Jag försökte väcka laget och få dem att visa att vi vill och att man i alla fall kan kämpa. Det gick inte och det är frustrerande. Kanske var vi för nöjda i paus?

Han menar också att alltför många i laget ägnade sig åt alibispel och lämna över ansvaret till medspelarna, kanske av respekt för de elitspelare som fanns i motståndarlaget. Målet för dagen, att använda fysiken och smälla på, föll platt.

En seger, en oavgjord och en förlust är nu facit efter tre omgångar varav två i Agnebergshallen. Det imponerar inte på Viktor Olofsson.

– Det ska inte gå att komma hit och hämta poäng på det här sättet. Vi är bättre än så här, säger han.