Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/17

Otroligt jämnt mellan Kropps och Torslanda

Kropps och Hisingen/Torslanda följdes åt under hela matchen och i slutsekunderna fick hemmalaget chansen att avgöra.

Kroppskulturs herrar tog en viktig poäng hemma mot Hisingen/Torslanda under söndagseftermiddagen. Matchen slutade oavgjort, 23–23 (11–11).

Det blev en riktigt jämn och tätt match i Agnebergshallen mellan Kropps och Hisingen/Torslanda. Kropps inledde väldigt starkt och ledde med 5–3 efter nio minuters spel. Men gästande Hisingen/Torslanda, som coachas av förre Kroppstränaren Per-Anders Lindfeldt kom tillbaka och höll jämna steg med hemmalaget.

I halvtid var ställningen 11–11. Kropps spelade bra och tufft försvarsspel och tvingade gästerna att ta svåra avslut.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek försvarsmässigt. Men det brister i anfallsspelet. Vi tog avslut i fel lägen och behöver ha bättre fart på bollen, säger Kroppstränaren Jonas Carlsson.

I den andra halvleken följdes lagen åt. Vid ställningen 20–20 missade Kropps två straffar inom loppet av en minut. Det tog gästerna till vara på. Med åtta minuter kvar att spela gjorde Hisingen/Torslanda ett miniryck och ledde med två bollar.

Kropps kom dock tillbaka efter två snabba mål av Henrik Erlandsson och nyförvärvet Charlie Röxner.

Strax därefter gjorde hemmamålvakten Christoffer Jonsson 23–22 i öppet mål. Men gästerna ville annat och kvitterade till 23–23 med drygt minuten kvar.

Kropps hade det sista anfallet, men Hisingen/Torslanda höll undan och tog en poäng. Försvarsmässigt gjorde Kropps en oerhört bra match och släppte in bara 23 mål.

– Det känns surt att tappa en poäng på hemmaplan. Men så som matchbilden såg ut var vi vara nöjda med en poäng, berättar Jonas Carlsson och fortsätter:

– Jag är nöjd med killarnas prestation. Vi kämpade och slet hela matchen och det ska killarna ha en stor eloge för. Kan vi hitta tillbaka till anfallsspelet, som vi hade mot Alingsås i förra veckan så kan det bli bra.

Bäst i Kropps var fyramålsskytten Henrik Erlandsson, som gjorde en bra match både bakåt och framåt. Även Viktor Olofsson och Lukas Stomvall svarade för bra insatser.

– Vi får vara nöjda med en poäng med tanke på hur matchbilden såg ut. Vi fick inte riktigt spelet att fungera i dag och jag vet att vi kan betydligt bättre än så här, säger Henrik Erlandsson, som är nöjd med sin egen insats.

Vad behöver ni förbättra?

– Jag tycker att vi måste bli jämnare i vårt spel för att kunna plocka några segrar i rad, avslutar Erlandsson.

I och med poängen klättrade Kropp upp på en fjärde plats i division 1 södra. Nu väntar ett juluppehåll fram till den fjärde januari då Kropps ställs borta mot Kärra.