Per Johansson.
Per Johansson.

Per Johansson färdig med uppdraget i Kungälv

Efter tre år lämnar tränaren Per Johansson Kungälvs HK. Han känner sig färdig.

ANNONS
|

Den tidigare Kroppstränaren Per Johansson meddelar att han inte fortsätter som tränare i Kungälvs HK, hemmavarande i damernas handbollsallsvenska.

Johansson slutar efter säsongen där KHK gjort bra resultat som nykomlingar i den näst högsta serien. För närvarande ligger Kungälv på tredje plats i serien, vilket innebär kval till SHE.

Han startade sitt arbete med ungdomslagen i klubben och har de senaste två åren varit huvudtränare i A-laget. Till nästa säsong kommer 25-årige Pontus Ward Wiklund, assisterande tränare till Johansson, att ta över.

Per Johansson själv vill tona ner avskedet.

– Jag tog beslutet för två månader sedan. Jag känner att jag är färdig och är nöjd med det jag åstadkommit, säger han till Kungälvsposten.

ANNONS

Den tidigare förbundskaptenen i damlandslaget har stor erfarenhet som tränare. Från Uddevalla HK och Kropps till Alingsås, Boden och flera ungdomslandslag sedan 90-talet.

Han har de senaste åren kombinerat sin roll som tränare i Kungälvs HK med att vara team manager i Handbollsligans Alingsås HK och expertkommentator i SBS Discoverys kanaler, senast under herrarnas VM i januari.

ANNONS